ANNONCE

Politiet affyrede tåregas

8. juni 2020 11:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere anholdelser i uroplaget Gellerup.

Opdateret og omskrevet 11.40:

For tredje nat i træk har der været uro og ballade i Brabrand-bydelen Gellerup vest for Aarhus. Som det var tilfældet søndag morgen, kunne vagtchefen ved Østjyllands Politi mandag morgen ikke uddybe nattens hændelser.

– Jeg kan bekræfte, at der har været noget uro derude, men jeg kan ikke sige så meget mere på nuværende tidspunkt. Der vil blive meldt yderligere ud i løbet af formiddagen, sagde Peter Tholstrup til Newsbreak.dk.

Som Newsbreak tidligere har beskrevet, var der dog oplysninger om, at politiet natten til mandag tog skrappere midler i brug. Blandt andet blev der affyret tåregas mod grupper af mennesker i området.

Det bekræftes sidenhen af politiet selv. I en pressemeddelelse fremgår det nemlig, at en gruppe ifølge politiet unge mennesker samledes på Karen Blixens Boulevard, områdets nye hovedgade, hvor de lavede en barrikade på vejen af byggematerialer.

Politiet affyrede tåregas, da de unge mennesker ikke ville flytte sig som anvist. Gassen fik personerne til at forsvinde, så barrikaderne kunne fjernes, skriver politiet. Inden da havde en gruppe drenge kastet sten på en bus fra Midttrafik, der indstillede kørsel i området.

Flere gange i løbet af aftenen blev der kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler – ingen betjente blev ramt. Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus.

– Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så er har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats,  siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

To unge mænd blev desuden anholdt på Edwin Rahrs Vej omtrent klokken 23.29. I bilen, de to 18-årige opholdt sig i, lå flere våben og noget brændbar væske, og de to 18-årige mænd blev anholdt på stedet.

Mandag formiddag har jurister vurderet, der ikke er grundlag for varetægtsfængsling, hvorfor de to mænd bliver løsladt. De er fortsat sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, har der også været uroligheder i bydelen natten til lørdag og natten til søndag. Det er ikke entydigt, hvad de seneste nætters hændelser er en reaktion på. Sikkert er det dog, at der fredag udbrød kaotiske scener i Gellerup ovenpå en Stram Kurs-demonstration.

Rasmus Paludan var til stede ved demonstrationen, da en mand pludselig trodsede en politiafspærring og truede Paludan med en kniv. Da han valgte ikke at følge politiets anvisninger, blev han skudt i benet.

Kort efter begyndte flere personer at kaste sten mod politiet, og der blev afskudt fyrværkeri mod betjentene. Den 52-årige mand, der blev skudt af politiet, blev varetægtsfængslet lørdag. Han er sigtet for drabsforsøg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu