ANNONCE

Politiet afslører vigtig viden om menneskejagt

13. august 2019 22:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Peter Chadwick er mistænkt for at have dræbt sin hustru. Politiet ledte efter ham i årevis, før fælden klappede.

Politiet afslører vigtig viden om menneskejagt
Peter Chadwick var en meget efterspurgt mand, da han blev anholdt, og der blev holdt pressekonference efter anholdelsen. Foto: Scanpix.

Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, blev mangemillionær og drabsmistænkte Peter Chadwick anholdt efter flere år på flugt tilbage i august.

Peter Chadwick er mistænkt for at have dræbt sin kone tilbage i 2012, men han flygtede fra USA i 2015, mens retsagen mod ham endnu var unvervejs, og han blev altså først fundet fem år senere, efter en lang menneskejagt, hvor U.S Marshals gravede flere og flere hemmeligheder frem om den drabsmistænkte mand. Det skriver CBS News.

Ifølge CBS News ringede Peter Chadwick til politiet 11. oktober 2012 fra en tankstation nær grænsen til Mexico. Han fortalte, at han var blevet kidnappet af en mand, der havde slået hans hustru, Quee Chadwick, ihjel, og at morderen var kørt 160 kilometer fra parrets hjem til grænsen ved Mexico.Liget af Quee blev fundet en lille uge senere, 18. oktober, i en skraldespand i San Diego, samme by Peter Chadwick kontaktede politiet fra 11. oktober. Huffpost skriver, at liget hurtigt blev identificeret som værende Quee, og at Peter Chadwick blev sigtet for drabet.

Los Angeles Times skriver, at Peter Chadwick blev anholdt af politiet samme dag, og at politiet allerede dagen før havde været forbi familiens hus, fordi politiet var blevet alarmeret om, at parrets børn ikke var blevet hentet, efter at de fik fri fra skole.

Ifølge Los Angeles Times fandt politiet flere spor i huset, der pegede i retning af, at der var foregået noget voldsomt. Herefter startede eftersøgningen af Peter og Quee Chadwick, og den stoppede, da Peter selv kontaktede politiet, dagen efter, at der blev slået alarm.

Flugten

CBS Los Angeles skrev, 26. oktober 2012, at Peter Chadwick beskyldte en maler for at slå Quee ihjel. Han nægtede sig skyldig. Han blev løsladt mod en kaution på 1,8 millioner dollars i december 2012, og han blev beordret til at aflevere sit pas til myndighederne, og til at flytte ind hos sine forældre. Det skrev The Morning Bulletin.

Ifølge US Marshals, blev Quee kvalt. Politiets teori har hele tiden været, at det var Peter, der dræbte hende. Da han blev anholdt, havde han kradsemærker på halsen og blod på hænderne. Han blev formelt efterlyst af US Marshals, efter at han ikke var dukket op til en høring 5. januar 2015.

Ifølge CBS Los Angeles hævede han flere millioner dollars i januar 2015, hvorefter han forsvandt. Han formåede at være på flugt i mere end fire år, før han igen blev anholdt.

Nyt om livet på flugt

Da Peter Chadwick flygtede, er teorien, at han havde mindst en million dollars på sig, men ifølge CBS News mener myndighederne at vide, at Peter ikke kun overlevede på en kuffert fyldt med pengesedler.

De folk, der ledte efter ham, mener, at han tjente ekstra penge ved at udføre forskellige småjobs der, hvor han boede. Det kunne være rengøring eller engelskundervisning for småpenge, men derudover er teorien også, at Peter Chadwick fik hjælp på anden vis.

Craig McCluskey fra U.S. Marshals, der jagtede Peter Chadwick til sidst, fortæller CBS News, at efterforskerne i 2018 fandt ud af, at Peter Chadwick i et eller andet omfang har været i kontakt med pårørende, der har indvillet i at hjælpe ham.

– Vi ved, at han fik hjælp fra dem, der var tæt på ham, siger U.S. Marshals til CBS News.

U.S. Marshals tager langt fra hele æren for endelig at have pågrebet Peter Chadwick. Craig McCluskey siger til CBS News, at det ikke havde været muligt at finde og anholde Peter Chadwick uden hjælp fra de mexicanske myndigheder.

– Det var kombinationen af vores viden og deres viden, der i sidste ende gav pote, siger Craig McCluskey til CBS News.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu