ANNONCE

Politiet annullerer en stribe fartbøder

3. juli 2019 19:15 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Oprindeligt blev cirka 2400 bilister fotograferet. Men de fleste går nu fri.

Politiet annullerer en stribe fartbøder
Fotovognen blitzede løs, men det er ikke alle, der blev "fanget" der får en bøde. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.

I forbindelse med den årlige Roskilde Festival, er der nedsat hastighed på et stykke af Holbækmotorvejen ved netop Roskilde. Hvor man normalt må køre 110 km/t, er hastighedsgrænsen for tiden sat ned til 80 km/t.

Siden lørdag har politiet stået i området og målt bilisternes hastighed, mens de kører forbi området, og på fire dage er hele 2400 bilister faktisk blevet fotograferet, og dermed “indstillet” til en bøde. Men nu trækker politiet i land.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at en hel del af de 2400 bilister ikke kommer til at høre fra politiet.

– Vi har desværre konstateret, at den opsatte skiltning med den lavere hastighed på Holbækmotorvejen kunne give anledning til misforståelse og tvivl hos bilisterne. Skiltningen har ikke været tilstrækkelig klar, og i den situation lader vi tvivlen komme mange af bilisterne til gode, for retssikkerheden vægter naturligvis højest, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen, der er den overordnede ansvarlige for politiets indsats i forbindelse med Roskilde Festival, i pressemeddelelsen.

Ikke alle går fri

Har man kørt 130 km/t på strækningen, får man dog allgievel en bøde fra politiet, da disse på ingen måde kan have været i tvivl om, at de kørte for stærkt, lyder det fra politiet.

Skiltningen er i øvrigt blevet ændret, så der ikke længere bør være nogen tvivl om, hvor hurtigt man må køre i området.

– Hastighedsnedsættelsen på Holbækmotorvejen ved Roskilde er igen i år indført af sikkerhedsmæssige årsager, så farlige situationer kan undgås. Den øgede trafikmængde både i forbindelse med Roskilde Festival og sommerferietrafik i især weekenderne ved starten og slutningen af festivalen er baggrunden, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Kører man på Holbækmotorvejen, forbi Roskilde, i denne uge, skal man derfor vide, at hastighedsgrænsen altså er sat til 80 km/t. Politiets fotovogne vil være i området til “hyppig kontrol,” som politiet formulerer det, ugen ud.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu