Politiet: Bandesituation fylder allerede næsten alt

26. marts 2013 12:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet: Bandesituation fylder allerede næsten alt
Billede mangler

Politiet må have mere fokus på bekæmpelse af bandekriminalitet og mindre på fartsyndere. I hvert fald hvis det står til Venstre på Christiansborg, som i sit bandeudspil vil give ordensmagten de politiske rammer til at opprioritere bandeproblemerne. Men det er urealistisk at kunne rykke på ressourcerne, for alle i politiet er for hårdt spændt for, lyder det fra Københavns Politiforening, der har sin opgave for med de seneste måneders bandesammenstød i hovedstadsområdet.

 

»Vi gør det allerede. Vi bruger næsten alle vores ressourcer på bandesituationen i København i øjeblikket. Så kan det godt være, at Venstre vil flytte nogle ressourcer andre steder fra, men der er man jo ligeså nødlidende i dansk politi. Det er sådan lidt at tisse i bukserne, det varmer et kort øjeblik, og så bliver det altså koldt,« siger formand Claus Oxfeldt.

Dog mener Venstre godt, at det kan lade sig gøre med omprioriteringen og politiske ændringer.

»De er ikke bundet på hænder og fødder, men når vi politisk siger til politiet, at de skal prioritere otte områder, så kan de ikke bare nedprioritere et område, uden at vi politikere kommer efter dem,« siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

Men fra Københavns Politiforening bliver der blot opfordret til at »vågne op på Christiansborg«.

»Det er fint nok, at man har fokus på, at politiet er presset i forhold til ressourcer. Men det er jo ikke det, der skal til. Det, der skal til, er, at man snart politisk indser, at politistyrken ikke har den størrelse, den skal have, for at få enderne til at hænge sammen,« forklarer formanden og uddyber:

»Jeg siger det for befolkningens skyld. Vi har nogle politifolk, som er dybt frustrerede over, at vi ikke kan rykke ud til at løse de her opgaver så professionelt, som vi gerne vil. Statistikken viser, at to gange i ens liv har man brug for politiets hjælp. Så nytter det ikke, at vi i gennemsnit ikke kommer frem halvanden af gangene,« siger Claus Oxfeldt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu