ANNONCE

Politiet bekræftede borgeres frygt

22. januar 2021 22:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Farten på Tjærebyvej er alt for høj. Det bekræfter politiets kontrol

Politiet bekræftede borgeres frygt
Politiet havde to trefod-stativer oppe torsdag. Det endte i en del klip. Arkivfoto: Scanpix

Flere borgere mente, at der blev kørt lige vel til på Tjærebyvej ved Roskilde Lufthavn. Derfor havde de anmodet om, at Midt- og Vestsjællands Politi kom og lavede fartkontrol på stedet lige bag lufthavnen. Den tog politiet så op og stillede hele to fotovogne op på stedet torsdag.

Af politikredsens døgnrapport fremgår det, at borgerne især havde noteret sig øget trafik og for høj fart ved det nylagte stykke vej fra Køgevej til Tjærebyvej, som egentlig skal lede trafikken sikkert og trygt uden om netop Tjæreby.

“Det viste sig desværre, at mange ikke overholdt fartgrænsen på stedet”, konkluderer politiet så.

Målingen blev foretaget på en strækning umiddelbart efter Lyngbækvej, der ganske vist er udenfor byzone, men dog har hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen. De to fotovogne blev sat op samtidig og målte dermed i både østlig og vestlig retning mellem klokken 5.30 og 12 torsdag.

Resultatet får nu politiet til at sige, at det er en strækning, der også i fremtiden får ordensmagtens fokus.

Der passerede 746 biler mod øst, hvoraf hele 130 bilister blev blitzet, fordi de ikke overholdt hastighedsbegrænsningen. Ud af de 130 bilister kørte 33 så stærkt, at de får et klip. To bilister blev målt til at køre henholdsvis 100 og 102 kilometer i timen. De kan foruden en bøde på 2.500 kroner forvente en betinget frakendelse af kørekortet.

I vestlig retning passerede 575 biler, og her blev 37 bilister blitzet fordi, de kørte for stærkt. Syv kørte til et klip, og en bilist fik en kedelig førsteplads som dagens hurtigste bilist med en fart på hele 103 kilometer i timen.

Bilisten kan nu forvente at skulle op til en kontrollerende køreprøve for at beholde kørekortet, da sagen forventes afgjort med en betinget frakendelse af førerretten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu