ANNONCE

Politiet bekræfter eksplosion: Bødskov rystet

7. august 2019 07:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Morten Bødskov besøger onsdag morgen Skattestyrelsen, som sent tirsdag aften blev ramt af en eksplosion.

Københavns Politi bekræfter, at der var tale om en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østbanegade på Østerbro i København tirsdag aften.

Det oplyser vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen onsdag morgen.

To personer skulle have været inden i bygningen ved eksplosionen, men ingen er kommet til skade, oplyser vagtchefen.

Adskillige vidner skulle have hørt et højt brag omkring klokken 22.15.

Uacceptabel handling

Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder eksplosion ved Skattestyrelsen “en fuldstændig uacceptabel handling”, som nogen “rimelig åbenlyst” må stå bag.

Bødskov besøger tidligt onsdag morgen Skattestyrelsen på Østerbro i København, hvor der tirsdag aften har været en eksplosion, som har ødelagt en stor del af bygningens facade.

– Det er jo et helt vanvittigt syn, og man kan se, at der er sket en meget kraftig eksplosion ved facaden på Skattestyrelsen, og det er en fuldstændig uacceptabel handling, siger ministeren.

– Ved man selv det mindste, skal man henvende sig til Københavns Politi, så vi kan stille dem til ansvar, som står bag det her.

Spørgsmål: Du siger, at der er tale om, at der er nogle, som har forårsaget den her eksplosion?

– Det synes rimeligt åbenlyst, at facaden her er sprængt i luften. Nu foretager Københavns Politi selvfølgelig en efterforskning. Men hvis man ved noget, så skal man henvende sig.

Hele natten

Politiet har været på stedet hele natten og arbejder fortsat på at undersøge omstændighederne onsdag morgen, oplyser Michael Andersen.

Skattestyrelsens bygning ligger ved Nordhavn Station.

Kristian Næsted, vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab, oplyste først på natten, at facaden på Skattestyrelsens bygning er voldsomt beskadiget.

– Der er flere knuste ruder, og i det hele taget er facaden raseret. Det ser voldsomt ud, sagde han kort før klokken et natten til onsdag.

Københavns Politi bad tirsdag aften DSB om indstille al togtrafik til og fra Nordhavn Station og mellem Østerport og Svanemøllen. Klokken 05.30 er togene begyndt at køre normalt igen, oplyser DSB’s pressevagt.

Politiet havde derudover afspærret et større område, der var omkranset af Østbanegade, Nordre Frihavnsgade, Strandboulevarden og Århusgade.

Afspærringen er onsdag morgen fjernet igen og gælder kun lige omkring bygningen på Østbanegade.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu