Politiet bekræfter: Skud affyret mod kendt islamkritiker

5. februar 2013 15:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet bekræfter: Skud affyret mod kendt islamkritiker
Billede mangler

Målet for et skud på Frederiksberg i København tirsdag var den islamkritiske debattør og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. Det bekræfter Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 

Om forløbet forklarer politiet, at gerningsmanden ringede på Lars Hedegaards dørtelefon på Pelargonievej, og da Hedegaard kiggede ud af vinduet, så han en person, der lignede et postbud. Manden i den røde jakke havde en pakke under armen, og derfor gik formanden for Trykkefrihedsselskabet ned til hoveddøren og åbnede. I samme øjeblik blev der affyret et skud med en pistol mod Hedegaards hoved, som dog ramte over.

Efter skuddet opstod der håndgemæng mellem gerningsmanden og det tiltænkte offer, inden manden med pistolen løb fra stedet og mod Søndermarken.

Et område rundt om gerningsstedet er i øjeblikket afspærret, og politiet, hunde og bomberyddere er massivt til stede på Pelargonievej.

Lars Hedegaard er blevet iført en af politiets hvide heldragter og er set siddende i en civil politibil, oplyser øjenvidner til Berlingske. Samtidig forsøger politiets hundepatruljer at opsnuse gerningsmanden i nærområdet.

Den vestlige ende af Søndermarken er lukket af, og politihunde er netop nu ved at undersøge området. Desuden er politiet til stede ved Zoologisk Have på Roskildevej, fordi gerningsmanden muligvis er flygtet ind i haven.

På Pelargonievej få hundrede meter derfra opfordrer betjente beboere til at blive inden døre og holde sig væk fra vinduerne.

Senest er et antal folk fra Politihjemmeværnskompagni Amager dukket op i ført hjemmeværnets uniform.

Gerningsmanden beskrives som værende omkring 25 år gammel, 175-180 centimeter høj og af anden etnisk baggrund end dansk. Han havde kraftige skægstubbe omkring hagepartiet, og han var iført en rød postjakke med postlogo samt lyse kondisko.

Trykkefrihedsselskabet har på sin hjemmeside bekræftet drabsforsøget og fortæller, at bestyrelsen er både »rystet og vred« over attentatforsøget.

I 2004 var Lars Hedegaard med til at stifte selskabet, som han i dag er formand for. Foreningen har til formål at beskytte ytringsfriheden og har gjort sig særligt bemærket med kritik af islamisme.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu