ANNONCE

Politiet: Bliv hjemme fra dit sommerhus

2. april 2020 11:52 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Smittekæderne skal brydes. Det kan de blive ved at du bliver hjemme.

For mange familier med sommerhus er påsken der, hvor der rigtigt skal hygges.

Imidlertid er coronakrisen – og med den nedlukninger, forsamlingsforbud og opfordring til at blive hjemme – en del af en ny hverdag.

Artiklen fortsætter under videoen

Politiet opfordrer nu – på grund af smitterisiko – danskerne til at lade sommerhus og være sommerhus og blive hjemme.

“Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?”, starter en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der har mange sommerhus i politikredsen.

En opfordring, der dog bliver delt af andre politikredse.

Politiet er ikke i tvivl om, hvor svært det kan være – måske især med det gode vejr i vente – at holde sig fra sommerhuset.

“Men det er også der, vi kan risikere, der bliver startet nye smittekæder”, som politiet skriver.

Politiet understreger, det ikke – på nuværende tidspunkt – er ulovligt at tage i sommerhus.

“Men vi vil appellere til, at du tænker grundigt over, om I nu også skal afsted. Rejser på kryds og tværs i landet kan starte ny smitte. Der er i sommerhusområderne også mange fastboende pensionister, som kan være i den særlige risikogruppe i forhold til virus. Og når feriestemningen breder sig, kan man være tilbøjelig til at slække på de elleres gode vaner i forhold til smitte”, skriver politiet.

Politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi, har en række råd, hvis altså du altså vælger sommerhus-løsningen. Som frarådes, skal det lige fastslås.

– Det er lige nu, vi alle sammen har ansvar for at holde fast og holde ud. Det er nu, vi skal se, at kurverne over indlagte og alvorligt syge helst skal flade ud. Vi har hver en del af ansvaret for det – også hvis man vælger at tage i sommerhus, siger han i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu