Uvurdelig borgerhjælp førte politiet til farligt våben

21. oktober 2017 06:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Teknologi og hjælp fra borgere fældede indbrudstyv.

Uvurdelig borgerhjælp førte politiet til farligt våben
Flinke borgere og et kløgtigt offer for indbrud hjalp politiet. Arkivfoto.

Kan politiet bruge find my Iphone til at fange en tyv? Ja, men det kræver mere end bare signalet fra en telefon, hvilket denne historie vidner om. En borger i Humlebæk blev natten til onsdag vækket på den værst tænkelige måde; af en indbrudstyvs lommelygte.

Det er Nordsjællands Politi, der bringer historien om kvinden, der 04.15 vågnede ved lyset fra en lommelygte hos en ubuden gæst, og selvsamme gæst tog da også flugten, da det gik op for ham, at der var nogen hjemme.

Kvinden anmeldte indbruddet, og torsdag formiddag kontaktede hun igen politiet. Denne gang fordi Find My Iphone havde indikeret, at nogle af de stjålne genstande befandt sig på en adresse i Humlebæk.

Nu ledte man efter en lejlighed

Kunne politiet bruge find my Iphone til noget så? Ja, i denne sag, fordi andre faktorer gik op i en højere enhed. Sagen er den, at politiet tog ud til den adresse, anmelderen havde opgivet. Her fandt man en opgang med flere boliger, og det gjorde politiets arbejde mere besværligt end som så; for nok havde politiet et GPS-signal, men det pegede ikke til en specifik bolig.

Programmet havde ledt os til en opgang med flere boliger, og som I måske ved, har vi ikke lov til bare at vælte dørene i folks private hjem uden en meget god grund. Udfordringen i sådan en situation er, at det er svært at sige, hvilken specifik bolig i opgangen, vi har lov til at gå ind i, da programmet ikke er millimeterpræcist. Vi kunne dog være heldige, at beboerne selv ville invitere os ind til en kigger, hvis nu vi spurgte pænt og høfligt,” skriver politiet.

Det var præcist det, betjentene nu gjorde. De gik fra dør til dør, ringede på og blev lukket ind næsten alle steder. De mødte smilende og imødekommende mennesker næsten alle steder, og alene af den årsag mente betjentene heller ikke, at de ville finde noget de steder, de blev lukket ind.

Udelukkelsesmetoden hjalp

Men udelukkelsesmetoden er en vidunderlig ting, og den er med til at besvare spørgsmålet; kan politiet bruge find my Iphone til at fange en tyv? Ja, i dette tilfælde endte betjente ved én dør. Her havde ingen svaret, da der blev ringet på, og da man slog adressen op i politiets systemer, viste det sig, at beboeren i forvejen er kendt af politiet for netop indbrud.

Det gav betjentene noget at arbejde med, og de fik nu låst døren op. De mødte beboeren  – der var hjemme – som med sine ord ikke “gad snakke med os,” som det lyder fra politiets fortælling. Der gik ikke længe, før politiet så flere af de tyvekoster, der var blevet fjernet fra kvindens hjem natten til torsdag.

Herefter blev mandens bolig ransaget, og her blev der fundet flere andre mistænkelige genstande, og også et oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition. De fund gjorde, at manden blev stillet for en dommer torsdag. Her blev han varetægtsfængslet i to uger, mens sagen efterforskes.

Stærkt arbejde af anmelderne, der kunne lede os på rette spor. I den forbindelse sender vi også en tak til de øvrige beboere i den berørte opgang, som velvilligt inviterede os indenfor i deres hjem,” skriver politiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu