ANNONCE

Politiet efterforsker beskeder sendt via Aula

22. november 2019 12:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Skoler i Jylland og på Sjælland har modtaget trusler via skoleintranettet, Aula.

Politiet efterforsker beskeder sendt via Aula
Der er de seneste dage igen og igen blevet sendt trusler via Aula til skoler rundt i landet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Gåsetårnsskolen på Chr. Richardtsvej i Vordingborg og Nysted skole på Ndr Kongemarksvej i Nysted modtog natten til fredag bombetrusler via skolens interne system, Aula. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Politiet kommer i pressemeddelelsen ikke nærmere ind på truslernes ordlyd. Tidligere på ugen kom det frem, at flere jyske skoler også har modtaget trusler, og her har lokalt politi kommenteret på indholdet af nogle af truslerne.

– Det har været nogle håbløse beskeder, der er blevet sendt til skolerne. Når man ikke kan sammensætte en linje og det ikke giver mening, vurderer vi simpelthen ikke, at det er så alvorligt at skolen skal evakueres.

– Vi har stadig en masse, vi skal have undersøgt, men vi tager det meget alvorligt, at der bliver sendt trusler, sagde Hans Roost, der er politiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi, tidligere på ugen til Ritzau.

Her kom han også ind på ordlyden i beskederne.

– På skolen i Thisted stod der i beskeden, at “nu var man blevet medlem af IS” og ville gøre nogle ting. Implicit blev der truet med en bombesprængning, sagde han.

Aula frikendes

Aula blev officielt taget i brug af flere kommuner landet over efter efterårsferien. Det er sikkert, at truslerne tidligere på ugen blev sendt, efter at loginoplysninger til Aula blev misbrugt.

Det har dog ikke betydet, at Aula er et usikkert system. Det sagde Frank Stjerne, driftchef for Aula hos Kombit, der driver Aula, tidligere på ugen til Ritzau.

Aula er så sikkert, som det overhovedet kan være. Problemet ligger i, at der er nogen, der har fået fat i folks brugernavn og passwords til Aula og brugt deres konti til at sende trusler.

– Derfor opfordrer vi til, at man forsøger at sikre sine passwords, sagde han.

I de seneste tilfælde af trusler mod to sjællandske skoler understreger politiet, at der ingen grund er til bekymring for, at truslerne er reelle.

– Politiet har været på begge skoler her til morgen, og vores folk er ikke stødt på mistænkelige forhold. Men det er klart, at man bliver opskræmt over sådan en trussel, siger afdelingsleder Charlotte Skov, der er leder af lokalpolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i pressemeddelelsen udsendt af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Sagerne bliver nu efterforsket på lige fod med de andre trusler, der er sendt via Aula de seneste dage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu