ANNONCE

Politiet efterforsker kanonslag-angreb

8. december 2019 19:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En kvinde fik lemlæstet sin hånd, da et kanonslag sprang i den.

Politiet har endnu ikke fundet frem til de cirka 20 unge mænd, der var forsamlet i en gruppe på Blågårds Plads i København lørdag aften, hvor fra en kastede et kanonslag hen til en kvinde.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Kvinden samlede i uvidenhed kanonslaget op, der sprang i hendes hånd, der således blev alvorligt skadet og tidligere søndag måtte opereres.

Der er dog en del efterforskningsskridt at tage for at finde frem til “drengene”, som vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi kalder dem.

– Blandt andet er der noget overvågning, og vi har også indsamlet nogle genstande. Vi har ikke hørt fra dem endnu, så vi arbejder med at finde dem selv, siger han til Newsbreak.dk.

Sprængt i stykker

Det forholder sig sådan, at kvinden kort før klokken 22 lørdag aften kommer gående ad Korsgade, da en person fra bemeldte gruppe af mænd kaster en, beskriver hun, genstand hen til kvinden.

Hun samler den intetanende op, og så lyder eksplosionen. Genstanden viser sig at være et kanonslag.

– Kvinden tror rent faktisk, at de kastet noget hen til hende, så hun samler den op. Hun har fået en alvorlig skade på hånden og skal opereres i dag, sagde vagtchef Michael Andersen til Newsbreak.dk søndag morgen.

Alle de omkring 20 mænd er nu i ordensmagtens søgelys, fordi der – foruden det åbenlyst tragiske for kvinden – er tale om en særdeles voldsom overtrædelse af loven.

I en sag som denne vil der typisk blive rejst sigtelse for andet end blot fyrværkerilovgivningen, der i øvrigt foreskriver, at kanonslag er ulovlige. Der vil sandsynligvis også falde en sigtelse efter straffeloven.

Eksplosions-rør

Kanonslag er ulovligt fyrværkeri. Det er en beholder med krudt i, hvor den ene ende er lukket med en prop, mens der er en lunte i den anden ende.

Når den tændes, udvider stofferne i røret sig voldsomt, og det eksploderer.

Især illegale kanonslag kan forårsage alvorlige skader, oplyser Karsten Nielsen, direktør i Fyrværkeribrancheforeningen, til Ritzau.

– De CE-godkendte kanonslag, som må sælges i lande som Tyskland og Holland, laver små skader. Du kan få en blødning eller et brandsår, men de illegale kanonslag kan rive hele hånden eller armen af, siger han.

Karsten Nielsen ser med alvor på hændelsen lørdag aften.

– Det er vildt farligt at kaste kanonslag hen mod andre, og det er usædvanligt dumt gjort, siger han til Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu