ANNONCE

Politiet efterforsker Superliga-klub

19. maj 2020 17:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En anmeldelse om matchfixing klæber nu til Superliga-klubben AaB, der selv bekræfter.

Politiet efterforsker Superliga-klub
AaBs Jores Okore begik kun ét frispark i kampen her mod OB. I to minutters tillægstid - omkring midterlinjen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

En specifik forseelse i en Superliga-kamp, hvor det ene hold var nordjyske AaB, er nu kommet i politiets søgelys. Både Nordjyllands Politi og fodboldklubben AaB bekræfter tirsdag eftermiddag, at der er tale om en efterforskning af en matchfixing-anmeldelse.

Den skal være foregået i en kamp i efteråret 2019, men hverken politi eller fodboldklub vil komme det nærmere. I en pressemeddelelse skriver AaB, at klubben er blevet kontaktet af Nordjyllands Politi.

– Vi er naturligvis bekendt med henvendelsen og står fuldt ud til rådighed for at komme til bunds i sagen, og forhåbentlig bliver konklusionen også, at der ikke har fundet noget ulovligt sted. Matchfixing tager vi som klub helt og aldeles afstand fra, og vi ser frem til at få sagen afsluttet, fastslår Thomas Bælum, der er administrerende direktør i klubben.

Sagen er blevet anmeldt i 2020, og Nordjyllands Politi meddeler, at ingen er sigtet i sagen. Politiet nævner ikke noget konkret i sin udlægning af sagen. Oplysningen om, at det er en specifik forseelse, der efterforskes, stammer altså fra AaB.

Det er formentlig et strategisk valg, fordi det dermed fremstår tydeligt som om, AaB er komplet uden for sagens relevans og altså i dette tilfælde agerer det, den er. Arbejdsgiver. Ekstra Bladet kan tirsdag afsløre, at sagen formentlig drejer sig om et gult kort præsenteret for AaB-spiller Jores Okore i oktober 2019.

Forseelsen skete i en kamp mod OB, hvor AaB førte 1-0, da Jores Okore overraskende voldsomt nærmest stemplede OB’eren Oliver Lund i brystkassen, mens de efter to minutters tillægstid befandt sig i området omkring midterlinjen på banen – hvor der sjældent er decideret fare på færde i en fodboldkamp.

“Ekstra Bladet har gennem længere tid været bekendt med, at flere bookmakere med licens i Danmark registrerede usædvanlig stor spilleaktivitet på en advarsel til Jores Okore i netop den kamp”, skriver avisen.

Politiet ønsker som AaB ikke at kommentere sagen yderligere, så længe der foregår efterforskning.

– Vi har efterforsket i sagen, siden vi modtog anmeldelsen i februar, og sagen er stadig verserende, siger den ansvarlige for efterforskningen, politikommissær Troels Jul Kjærgard, i en pressemeddelelse fra politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu