Politiet efterforsker voldsomme overfald

14. februar 2019 13:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Østjyllands Politi bekræfter nu sammenhæng mellem politiafspærring i det centrale Aarhus og to knivstukne mænd, der indfandt sig på skadestuen.

Onsdag aften dukkede to mænd pludselig op på akutmodtagelsen hos Aarhus Universitetshospital i Skejby. De havde tydelige skader efter knivlæsioner på henholdsvis baller og ben. Begge mænd blev ifølge Østjyllands Politi meldt uden for livsfare.

Personalet på stedet henvendte sig i den forbindelse til politiet, der rykkede ud til hospitalet i den nordlige del af byen. Det er politiets opfattelse, at de to mænd har været involveret i et slagsmål mellem to grupperinger.

Den tanke bestyrkes, da flere vidner ved 18-tiden kontaktede politiet med anmeldelser om et større slagsmål, der udspillede sig ved Regenburgsgade og Tage-Hansens Gade i det centrale Aarhus. Oprindelig var det ikke bekræftet, at de to hændelser var relateret, men torsdag formiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at den altså er god nok.

I forbindelse med afspærringen holdt tre patruljevogne midt på vejen og blokerede for trafik syd på ad Tage-Hansens Gade og øst- og vestpå ad Regenburgsgade.

Aktionen her foregik så stilfærdigt, at mange beboere i området slet ikke havde opdaget, at politiet var på stedet. Mens Newsbreak.dk opholdt sig her, var der ikke tegn på, at politiets teknikere var på stedet.

Overfaldet

Torsdag aften var Østjyllands Politi massivt til stede i Tage-Hansens Gade, og der var opsat en omfangsrig afspærring fra Tage-Hansens Gade nummer 9 og syd mod og med det meste af Regenburgsgade.

Newsbreak.dk, der var på stedet onsdag aften, kunne således berette, at politiets opgave på stedet her foregik stille og roligt bag afspærringen. Der blev foretaget afhøringer af personer fra flere opgange, og beboere inden for afspærringen fik besked på ikke at forlade deres lejligheder.

Nu viser det sig, at der var tale om et særdeles voldsomt slagsmål. I pressemeddelelsen skriver politiet, at to mænd på henholdsvis 19 og 20, som holdt i en sort Ford Mondeo stationcar, blev overfaldet af personer fra en anden bil.

Vidner har oplyst, at der kom en bil til stedet, som stoppede op på Regenburgsgade, hvorefter to personer hoppede ud af bilen med en form for slagvåben i hænderne.

De løb hen mod den sorte Mondeo og slog ruderne itu. Herefter åbnede de døren ind til de personer, der sad i bilen, og overfaldt dem, hvorefter gerningsmændene løb fra stedet og tilbage til deres bil og kørte væk. Der kan have været flere personer i den bil. Efterfølgende kørte den sorte Mondeo også fra stedet“, skriver politiet. De oplysninger stemmer overens med det, Newsbreak.dk kunne opsnappe onsdag. Efter sigende var der tale om slagvåben, der mindede om baseball-bat.

Mondeoen blev siden fundet ved skadestuen i Skejby – med tydelige skader på forruden.

En intern konflikt undersøges

Fredag skete en anden voldsom episode på Jens Baggesens Vej i Aarhus. Nær ved butikscentret Vanggaard Centret blev en 20-årig mand skudt med et haglvåben, mens en 19-årig mand blev stukket i nakken med en spids genstand.

Den episode kan have udløst en hævnaktion, og derfor undersøger politiet nu, om det var netop det, der skete onsdag aften. Det er politiets formodning, at episoden onsdag aften er en del af en intern konflikt, og fredagens episode blev også omtalt som, at de tilskadekomne og overfaldsmændene har en form for kendskab til hinanden.

Newsbreak.dk har torsdag forgæves forsøgt at få kommentarer fra vicepolitiinspektør Lennart Glerup, men i pressemeddelelsen siger han:

Vi er fortsat i fuld gang med efterforskningen og kan derfor på nuværende tidspunkt ikke komme det nærmere. Vi ved endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de to episoder, men det er noget af det, vi er ved at undersøge“.

Øget indsats

I kølvandet på de to voldsomme episoder har Østjyllands Politi valgt at øge patruljeringen flere steder i Aarhus, hvor også den mobile politistation vil tage opstilling. Det fortæller den ansvarlige herfor, vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen, til Newsbreak.dk.

Østjyllands Politis mobile politistation vil de kommende dage være til stede i områderne ved Frydenlund, Trillegården og Kalmargade i tidsrummet fra klokken 16 til klokken 22, mens der samtidig vil være en øget patruljering. Hverken Tage-Hansens Gade eller Vanggaard Centret ligger umiddelbart i nogle af de tre områder.

– Det skyldes, at vi tager udgangspunkt i nogle steder, hvor vi har fået en del henvendelser tidligere, og hvor vi ved, at mange gerne vil tale med os. Der har tidligere været nogle mindre episoder de her steder, og så skal man ikke kun se isoleret på de to seneste hændelser. De har som sådan bare udløst den øgede patruljering, siger Martin Rasmussen til Newsbreak.

Mobilstationen kan benyttes af alle, der har lyst til at tale med politiet. Uanset, om det må være med viden om konkrete episoder, eller bare bekræftelse af, at politiet passer på almindelige borgere. Det skal ses som blandt andet et tryghedsskabende element, lyder det.

– Det handler om synlighed, og man er også velkommen til en kop kaffe og en uforpligtende snak, siger Rasmussen.

Newsbreak.dk er vidende om, at der i netop området ved Tage-Hansens Gade/Regenburgsgade ofte handles med narkotika fra biler, og vi ville selvfølgelig gerne have svar på, om slagsmålet har rødder i netop det miljø, men det ønsker Martin Rasmussen ikke at svare på. Der efterforskes på fuld kraft.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu