Politiet efterlyser 2.835 afviste asylansøgere

14. september 2018 06:42 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Rigspolitiet har efterlyst 2.835 udlændinge, der har fået afslag på asyl i Danmark. Socialdemokratiet kalder det ”meget bekymrende” og kræver redegørelse.

Politiet efterlyser 2.835 afviste asylansøgere
Politiet efterlyser nu 2.835 asylansøgere. Arkivfoto.

2.835 afviste asylansøgere er efterlyst af Rigspolitiet. Det kan Radio24syv fortælle efter at have fået nye tal fra Rigspolitiet.

Det har ikke været muligt at få en forklaring fra Rigspolitiet på, hvor de efterlyste afviste asylansøgere befinder sig, eller hvad Rigspolitiet gør for at finde dem.

Trine Bramsen, retsordfører i Socialdemokratiet, siger, at det er muligt, at de efterlyste personer er rejst hjem, men hun kalder alligevel de nye tal for ”meget bekymrende”.

– Det kan lige så vel være, at de arbejder illegalt i Danmark og underminerer det danske arbejdsmarked, eller at de i værste fald er potentielle terrorister, siger Trine Bramsen til Radio24syv og hentyder til, at en afvist asylansøger i april 2017 dræbte fem personer i Stockholm, efter han skulle have forladt Sverige.

Politiet skal yde større indsats

Trine Bramsen efterlyser, at Politiet yder en større indsats for at sikre, at de efterlyste personer ikke opholder sig i Danmark.

– Man skal ikke bilde mig ind, at man ikke kan finde de her mennesker på Facebook eller spørge myndighederne i andre lande for at høre, om de er rejst ind der, siger Trine Bramsen til Radio24syv.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, forstår godt ønsket om, at afviste asylansøgere forlader landet, men han mener, at politikerne skal overveje konsekvenserne af at pålægge politiet flere opgaver.

– Vi har jo ikke 100 politifolk, der har siddet og ventet på, at der kom denne opgave, så hvis man vil trumfe igennem, at vi skal løse den her opgave, så må man også sige, hvad man så ikke skal løse, siger han til Radio24syv.

Beder om redegørelse

Rigspolitiet har også efterlyst 2.729 personer, der har søgt asyl, men som ikke har fået endelig afgørelse fra udlændingemyndighederne.

Trine Bramsen vil nu bede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om en redegørelse.

De seneste tal på området er fra april 2017. Her havde Rigspolitiet efterlyst 1960 afviste asylansøgere. Siden da har Justitsministeriet forlænget perioden, hvor en afvist asylansøger kan være efterlyst, fra 18 måneder til 36 måneder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu