Politiet efterlyser denne mand: Han er farlig – og bruger kniv

6. december 2018 15:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Københavns Vestegns Politi efterlyser den 44-årig Cengiz Teker. Han er farlig.

Efter et knivoverfald lørdag 1. januar i Herlev efterlyser Københavns Vestegns Politi nu den 44-årige mand Cengiz Teker. Han er at betragte som farlig, oplyser politiet. Selve overfaldet skete, da han henvendte sig på en adresse og med en kniv stak en person i venstre knæ og i baglår, fortæller vicepolitiinspektør Claus Bardeleben til Newsbreak.dk.

– Der er ikke tale om et tilfældigt overfald. Altså er der en relation mellem de to, men jeg kan ikke komme ind på hvilken, siger han. Det er den forurettede selv, der anmeldte knivstikkeriet.

At Teker pludselig er dukket op som mistænkt i en kniv-sag er faktisk lidt af et gennembrud i en anden sag. Cengiz Teker er nemlig allerede efterlyst internt i politiet, fordi han den 2. november blev meldt bortgået fra Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde, hvor han er idømt tvangsanbringelse.

Bardeleben vil ikke komme nærmere ind på, hvordan han er gået fra stedet, men nøjes med at beskrive det som, at han har forladt stedet uden at have lov til det.

Den 44-årige efterlyses nu i den brede offentlighed, fordi den nye forbrydelse er så voldsom, at politiet har brug for hjælp til at få fundet ham.

– Vi ved ikke noget om, hvor han færdes, hvor han har været, siden han forsvandt fra Sct. Hans, men vi ved jo i hvert fald, at han er dukket op i Herlev. Det er derfor, vi har brug for offentlighedens hjælp til at finde manden her, siger vicepolitiinspektøren til Newsbreak.

Ifølge SN.dk blev Teker i 2011 idømt tvangsindlæggelse for sin medvirken til et bankrøveri mod en Nordea i Humlebæk. Hans bror blev ved den lejlighed idømt fem års fængsel.

– Jeg håber bare, at vi får en retfærdig dom. Vi ved, at vi har lavet noget lort og vi tager vores straf. Med hensyn til udvisning er det en slags dobbeltstraf, for Tyrkiet er lige så fremmed for os som for jer, sagde den yngste bror inden dommen blev afsagt. Politiet kan ikke bekræfte, at det er i forbindelse med denne sag, at den 44-årige er tvangsanbragt på Sct. Hans.

Politiet opfordrer til, at man holder sig fra den nu efterlyste mand, da han er kendt for at benytte sig af knive og slagvåben, så han vurderes farlig. I stedet skal man straks kontakte Københavns Vestegns Politi på telefonnummer 43 86 14 48.

Han beskrives som mand af tyrkisk afstamning, 44 år, 178 centimeter høj og almindelig af bygning. Han har flere ar i ansigtet og i baghovedet, kort mørkt hår og brune øjne.

– Der er nogle meget tydelige kendetegn ved ham, siger Claus Bardeleben.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu