Politiet efterlyser disse tre personer efter morderisk stenkast fra bro

25. november 2016 13:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sagen har høj prioritet hos politiet.

Del:

Fyns Politi bringer nu en ny efterlysning i forbindelse med motorvejsdrabet, der fandt sted 21. august 2016. Stenen blev kastet fra Langesøvej, der går over Fynske Motorvej. Den ramte en bil fra Tyskland, hvori der sad en familie på tre personer; mor, far og søn.

Kvinden blev dræbt, da stenen bragede gennem taget, og politiet har lige siden efterforsket sagen. Man har fra politiets side i snart to måneder ledt efter en bil, der blev set i nærheden af gerningsstedet, og det er den bil, politiet nu håber at kredse sig nærmere ind på.

– Et vidne har set en ældre grålig stationcar ved Tarup Centeret fredagen før, det skete, fortæller politikommissær ved Fyns Politi, Michael Lichtenstein, til Newsbreak.dk. Det, kvinden så, var en bil, der holdt med snuden vendt mod trafikken.

Bilen holdt med bagklappen åben, og omkring den stod der tre unge mænd. Fra politiets side har man sporet de to betonklodser, på 30 kilo stykket, der blev brugt i forbindelse med drabet, til en byggeplads ved Tarup Centeret. Og derfor er det særdeles interessant, at en bil lig den, der efterlyses, er blevet set i nærheden af det sted, hvorfra de dræbende sten blev købt.

Personerne efterlyses

Newsbreak.dk har før skrevet om både sagen i almindelighed og efterlysningen af en grå bil i særdeleshed. Bilen er et af de to spor, man fra politiets side stadig især satser på, kan føre til sagens opklaring. Bilen er set meget tæt på gerningsstedet meget tæt på drabstidspunktet.

– Vi har et vidne, der bemærkede, at bilen drejede ned af vejen, fortalte politikommissær Michael Lichtenstein fra Fyns Politi, til Newsbreak.dk, da Newsbreak.dk skrev om sagen i forbindelse med den første efterlysning.

Vidnet så bilen køre ad Middelfartvej mod vest og derefter videre til højre ad Langesøvej i retning mod motorvejsbroen, hvorfra stenen blev kastet. Fra politiets side regner man med, at drabet fandt sted omkring klokken 04.00, og vidnet placerede altså Volvoen i umiddelbar nærhed, på vej mod gerningsstedet, klokken 03.50.

Tre scenarier

Nu mener politiet så at have fundet et vidne, der kan have set den samme bil. Og Michael Lichtenstein ser tre mulige udfald af den nye efterlysning. Han håber, at andre kan have lagt mærke til bilen, og at efterlysningen kan få dem til at mindes det.

Alternativt kan de tre personer, der har befundet sig omkring bilen, se efterlysningen og tage kontakt til politiet for at fortælle, at der var en helt igennem god forklaring grund til, at de befandt sig omkring bilen på det tidspunkt, de blev set. I så fald kan man fra politiets side lukke eftersøgningen efter dem.

– En tredje mulighed er, at der faktisk har været tre unge mænd, der har taget betonklodserne, og at en af dem har så dårlig smag i munden, at han har lyst til at fortælle politiet om, hvad der er sket dernede, siger Michael Lichtenstein.

100 bilejere har talt med politiet

Da den specielle bil blev efterlyst til at starte med, havde man fra politiets side håbet, at de kunne finde frem til Volvoen på den måde. For det er ikke lige til at finde lige netop den bil blandt de mange Volvo 245, der er produceret gennem årene.

– Udfordringen er, at den er produceret fra midt i 1970’erne og frem til 1990’erne, fortæller Michael Lichtenstein. Han fortæller, at indtil nu har ledt efter biler produceret i 70’erne.

– Vi har været i kontakt med cirka 100 Volvo-ejere uden at det er lykkes at finde ud af, hvem der har været ude og køre den aften. Politiet udvider nu søgningen til at omfatte biler, der ikke længere er indregistrerede og biler, der er produceret i 1980’erne.

Michael Lictenstein fortæller, at jagten på bilen er noget, der stadig ligger politiet stærkt på sinde, fordi den ikke er blevet fundet endnu.

– Det pirrer en smule, at der er en, der ikke vil henvende sig selv. Jeg tror ikke, at der er nogen Volvo-ejer i Danmark, der ikke har hørt om sagen, fortæller han.

Rekordstor dusør har haft god effekt

I starten af november blev det annonceret, at Fyns Politi har udlovet en dusør på 250.000 kroner til den eller de personer, der kan komme med oplysninger, der kan opklare sagen. Man kunne frygte, at en sådan gevinst ville få alverdens lykkeriddere til at kontakte politiet. Det har ikke været tilfældet.

– Vi har ingen henvendelser fra fået, der bærer præg af, at folk er dusørjægere. Folk er oprigtigt interesserede i at opklare sagen, siger Michael Lichstenstein.

Han fortæller, at der er to ting, der ligger hos politiet som mulige spor i retning ad mordets opklaring. Det ene spor er selve bilen.

– Den fylder meget, den her Volvo, erkender Michael Lichtenstein. Det andet spor er den DNA-profil, der blev udarbejdet på baggrund af fundne spor omkring gerningsstedet.

– Den blafrer lidt i vinden og kan hjælpe os videre. Men de kan ikke hjælpe os alene, og vi kan jo ikke vente på, at der er nogen, der henvender sig til os med den profil, siger Michael Lichtenstein.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu