Politiet efterlyser fodgænger efter vild biljagt

7. februar 2019 17:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet vil gerne tale med en fodgænger, der sandsynligvis er blevet ramt af en bil på flugt fra en patruljevogn.

Politiet efterlyser fodgænger efter vild biljagt
Flugtbilen forulykkede ved Bruuns Galleri. Dette billede er fra en tidligere episode ved indkøbscentret. Arkivfoto: Scanpix

Det gik over stok og sten gennem midtbyen i Aarhus torsdag eftermiddag, da en bil i fuld fart forsøgte at flygte fra en patruljevogn fra Østjyllands Politi. To personer er anholdt, men politiet mangler vigtigt vidne.

I krydset, hvor M. P. Bruuns Gade krydser Jægergårdsgade blev en fodgænger nemlig ifølge patruljen ramt af den flygtende bils sidespejl. Han er efter alt at dømme ikke kommet til skade, men politiet vil gerne tale med ham for at få kastet så meget lys over episoden, som det er muligt.

Flugtbilen forulykkede ikke langt der fra foran storcentret Bruuns Galleri, og i den forbindelse kunne politiet anholde to personer. En kvinde og en mand. Forinden var kvinden blevet sat af, men da der var tre betjente i patruljevognen fulgte den ene trop.

For nuværende er det ikke klarlagt, hvorfor de to personer i bilen, som patruljen traf omkring kunstmuseet Aros, valgte at flygte fra politiet i hæsblæsende tempo. De er ikke blevet afhørt, men Østjyllands Politi har dog nogle formodninger, siger vagtchef Jens Henrik Jensen til Newsbreak.dk.

– Der er fundet nogle effekter i bilen, som kan stamme fra indbrud, men der er mange tråde i det her, og vi skal også have afhørt de to anholdte, siger han.

Sikkert er det dog, at bilen har kørt alt for stærkt til de smalle og meget befærdede veje i den del af Aarhus, og det er en forbrydelse i sig selv. Det er det også, at påkøre en person, der er på vej over et fodgængerfelt.

– Vi vil gerne have beskrevet kørslen så præcist, vi kan, og derfor må vedkommende meget gerne henvende sig til os, siger vagtchefen, der tilføjer, at de to anholdte vil blive sigtet, men det er endnu ikke sikkert, hvor mange sigtelser, de når at skrabe til sig.

Flugten er gået gennem flere centrale gader i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg, og selve påkørslen skete omkring klokken 15, oplyser politiet. Den ramte fodgænger beskrives af patruljen som iført grøn jakke og en hue.

Vedkommende kan henvende sig på telefonnummer 114.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu