Politiet efterlyser spor efter drabsforsøg på Lars Hedegaard

5. februar 2013 19:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet efterlyser spor efter drabsforsøg på Lars Hedegaard
Billede mangler

Københavns Politi har flere spor i sagen om drabsforsøget på debattøren og islamkritikeren Lars Hedegaard, men holder fortsat kortene tæt ind til kroppen og har endnu ikke lagt sig fast på et motiv.

Det oplyste politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden ved Københavns Politi på et kort pressemøde tirsdag aften.- Det vigtige for os at sige er, at vi endnu ikke har fat i gerningsmanden, og at vi er meget interesserede i at få oplysninger fra borgere. Hvis nogen ved noget, skal de ikke tøve, de skal ringe til os, understregede politiinspektøren.

Portræt: Lars Hedegaard – en provokerende debattør

Han oplyste videre, at gerningsmanden – som beskrives som havende anden etnisk baggrund end dansk – talte dansk uden accent.

– I denne tidlige fase har vi en del spor, som vi skal have undersøgt. Den slags tager tid. Der er DNA og fingeraftryk, der skal undersøges, så der kommer til at gå noget tid, før vi med sikkerhed kan sige noget om sporene, sagde Jørgen Skov.

Intet forhøjet alarmberedskab

Lars Hedegaard befinder sig nu hos politiet, hvor han bliver tilbudt beskyttelse. Jørgen Skov afviste på pressemødet, at politiet lå inde med viden om, at han risikerede et overfald. Har understregede samtidig, at politiet ikke er i forhøjet sikkerhedsberedskab på grund af attentatforsøget.

Den 70-årige Lars Hedegaard befandt sig i sin lejlighed på Pelargonievej på Frederiksberg, da det omkring klokken 11.20 ringede på døren. En ca. 25-årig, sorthåret mand med anden etnisk oprindelse end dansk, gav det indtryk, at han var postbud. Han stod med en pakke i hænderne, og da Lars Hedegaard åbnede sin hoveddør, trak gerningsmanden en pistol og affyrede mod Hedegaards hoved – uden at ramme.

Skuddet gik hen over hovedet på den 70-årige debattør, og de to mænd kom i håndgemæng. Det lykkedes at få slået pistolen ud af hånden på gerningsmanden, men han fik den samlet op igen og trykkede af. Våbnet gik dog i baglås, og kunne ikke affyres.

Derefter flygtede gerningsmanden til fods op ad Azaleavej mod Søndermarken få hundrede meter derfra. Hvor han er forsvundet hen derefter ved politiet endnu ikke.

Politiet rykkede massivt ud til villavejen Pelargonievej, og afspærrede området. Hærens bomberyddere blev tilkaldt for at undersøge den pakke, som gerningsmanden havde efterladt, da der var frygt for, at den kunne indeholde sprængstoffer. Pakken viste sig senere at være tom.

Politiet beder borgere om hjælp

Tirsdag aften er politiet fortsat i færd med at undersøge området omkring Lars Hedegaards lejlighed med hunde. Eftermiddagen igennem har betjente stemt dørklokker hos beboere i området for at indsamle oplysninger, der kan hjælpe i efterforskningen.

Københavns Politi beder vidner eller andre personer, som kan hjælpe i opklaringen, om at henvende sig til afdelingen for personfarlig kriminalitet på telefon 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu