Politiet: Eksplosion kan være kriminel handling

16. juni 2019 19:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet efterforsker stadig den voldsomme eksplosion, der søndag rystede Vallensbæk.

Politiet har endnu ikke noget decideret motiv eller undersøgelser, der understøtter, at eksplosionen i et autoværksted natten til søndag var bevidst, men sagen behandles dog alligevel sådan.

Det oplyser efterforskningsleder Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Eksplosionen udviklede sig til en brand, og døre og vinduer blev blæst ud.

– Hvad der har forårsaget eksplosionen skal kriminaltekniske undersøgelser klarlægge i de kommende dage. Lige nu arbejder vi ud fra en antagelse af, at der er tale om en kriminel handling, men vi er i den indledende del af efterforskningen, og det er for tidligt at spekulere i eventuelle motiver, siger Malmose og bekræfter dermed det, som Newsbreak fik at vide søndag morgen.

Et vidne nemlig observeret noget, der kan pege mod, at der er tale om en bevidst handling. Vidnet har hørt en rude blive knust, set personer løbe fra stedet – Vejlesvinget i Vallensbæk – hvor efter eksplosionen kort efter lyder, fik vi at vide af vagtchef Jens Møller ved sekstiden.

Ingen personer er kommet til skade, og derfor har politiet vurderet, at de tilbundsgående undersøgelser kan vente til begyndelsen af den kommende uge.

Vicepolitiinspektøren ønsker ikke at kommentere på ejerforholdet af værkstedet men oplyser, at det naturligvis indgår i efterforskningen. Tidligere fortalte Jens Møller, at politiet havde talt med ejeren.

Selv om ordensmagten allerede har talt med en del vidner, vil man gerne høre fra andre med viden, der kan være brugbar.

Det må gerne være vidner, “som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt i området ved Vejlesvinget før, under eller efter hændelsen, som skete cirka klokken 1, såvel som borgere, der i øvrigt måtte have oplysninger om sagen”, skriver politiet.

Man kan henvende sig døgnet rundt til Københavns Vestegns Politi på telefonnummer 43 86 14 48.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu