ANNONCE

Politiet får gennembrud i brutalt skuddrab

22. november 2019 19:23 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En 39-årig mand blev i foråret dræbt for øjnene af sin gravide hustru på en gade på Vesterbro i København.

Politiet har fået et gennembrud i en drabssag fra maj, hvor en 39-årig mand blev dræbt af skud i Helgolandsgade på Vesterbro.

Det skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Således blev fire mænd mandag anholdt i sagen.

Dagen efter blev de fremstillet i et hemmeligt grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, hvor to af de sigtede blev varetægtsfængslet.

De to resterende mænd blev løsladt.

Grundlovsforhøret fandt sted bag dobbeltlukkede døre – ifølge Ekstra Bladet fordi politiet formoder, at der er flere medgerningsmænd på fri fod.

På grund af de dobbeltlukkede døre har offentligheden ikke fået indblik i sigtelserne mod de anholdte eller deres identitet.

Drabet fandt sted den 7. maj om eftermiddagen. Her steg en maskeret mand ud af en bil, gik direkte hen til den 39-årige og affyrede flere skud mod ham.

Blandt vidnerne på gaden var mandens gravide kæreste. Afstanden mellem drabsmanden og offeret var under en meter.

Den maskerede mand flygtede i en sort Audi A4, som efterfølgende blev fundet i brand i et markområde i Sengeløse ved Taastrup.

Ifølge Ekstra Bladet blev de fire mænd anholdt under en storstilet aktion flere steder i København. Den ene af de anholdte har relation til banden Loyal To Familia, der er underlagt et foreløbigt forbud.

I dommervagten var de sigtede bevogtet af 14 politibetjente.

Omfattende sag

En 39-årig mand blev på klos hold skudt ned for øjnene af sin gravide kæreste i det, der mest af alt lyder som en likvidering i det absolut centrale København. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Umiddelbart efter drabet flygtede to eller flere personer i en bil, der siden er blevet fundet brændt af i en anden politikreds’ område. Nu efterlyser politiet brugbar viden om bilens færden.

Vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet fortæller onsdag aften til Newsbreak.dk, at der er så mange vidner, der har set selve skuddrabet på den 39-årige, at det nu er hændelsesforløbet omkring bilen, der skal opklares.

– Der er en del vidner til drabet, blandt andre den dræbtes kæreste, så nu drejer det sig om at finde ud af, hvor bilen er kørt, og om nogen måske har set, hvem der er kørt i den, siger han.

Gode detaljer

Til at hjælpe med den opklaring efterlyser politiet altså specifikt information om bilen, der er blevet identificeret som en sort Audi A4 Avant 2,0 TFSI med registreringsnummeret CE 51 588.

Den er stjålet, og den blev ved en større politiaktion fundet udbrændt omkring Klevehøjvej og Bondehøjvej i Sengeløse, postnummer Taastrup.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har bemærket mistænkelige personer og/eller køretøjer i området, hvor bilen blev fundet brændt eller på Holbækmotorvejen.

Det skyldes blandt andet, at personerne i den udbrændte bil kan være blevet samlet op på motorvejen. Politiet formoder i hvert fald, at flugten fra den brændende bil er gået mod motorvejen.

Drabet

På baggrund af vidneforklaringer har politiet indtil videre stykket sammen, at den 39-årige kom gående på Helgolandsgade ganske nær Københavns Hovedbanegård, da to eller flere gerningsmænd kom kørende ad samme gade i retning mod Vesterbrogade.

Bilen stoppede op, og en sortklædt og maskeret mand steg ud af den sorte Audi og gik direkte hen til den nu dræbte, der blev mødt af en skudsalve. Den maskerede mand affyrede ifølge politiet flere skud.

Det er uvist, hvor mange skud, der ramte den 39-årige, men Brian Belling fortæller Newsbreak.dk, at der umiddelbart ikke er tvivl om, at det minder om en likvidering.

– Vi er ret overbevist om, at det var målet at ramme den 39-årige, siger han og tilføjer, at mandens kæreste ikke blev ramt, men altså oplevede det hele på ganske nært hold.

Bevæbnet

Få sekunder efter nedskydningen, der skete 13.22, blev der ringet efter hjælp, og politiet mødte talstærkt op. Blandt andet sås det på billeder fra stedet, at betjente var bevæbnet med automatvåben.

Togtrafikken ind og ud ad Hovedbanegården blev prompte standset, og der gik mindst 15 minutter, før togene rullede igen. DSB skrev på Twitter, at det betød mindre forsinkelser resten af eftermiddagen.

Politiet nåede dog ikke at fange en gerningsmand. Han var flygtet ind i bilen, hvor en chauffør ventede. Efterforskerne har for nuværende ingen mistænkte eller mulige motiver i kikkerten, siger Belling.

Han har dog tidligere forklaret, at det ikke tyder på, at der er tale om bandeopgør.

Flugten

Den sorte Audi A4 kørte fra stedet i høj fart til højre ad Vesterbrogade og videre til venstre ad Trommesalen, hvor sporet af bilen umiddelbart forsvinder.

Alligevel er der kommet en melding om en sort Audi A4, der kørte hurtigere end 100 kilometer i timen ad Frederiksberg Allé ved Kochsvej, og den er altså set efter drabet – omkring klokken 13.23.

Såfremt borgere har oplevet lignende hændelser om en sort Audi A4 Avant, er Københavns Politi meget interesseret i sådanne henvendelser.

Klokken 14.41 rykker Københavns Vestegns Politi ud til melding om en udbrændt bil, og det viser sig hurtigt, at der med al sandsynlighed er tale om flugtbilen.

Derfor efterlyser politiet viden fra alle, der må have set den gældende bil og/eller mistænkelige personer i perioden mellem drabet og umiddelbart efter, den bliver fundet. Politiet kontaktes på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu