ANNONCE

Politiet får nye beføjelser i jysk by

17. august 2018 22:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Beføjelserne er afgrænsede til én måned med start 17. august.

Fra og med fredag, 17. august klokken 18.00 og én måned frem har politiet særlige beføjelser i en del af Esbjerg i form af en visitationszone. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen er oprettet som direkte konsekvens af en række voldelige sammenstød, der har været mellem to grupper af mennesker i Esbjerg. Så sent som torsdag aften blev der afgivet skud i byen, hvilket førte til flere anholdelser. 

TV Syd har indsamlet og udgivet en oversigt over en række episoder, der har fundet sted i Esbjerg i 2018, og som man kan læse, kan man måned for måned finde forskellige former for uroligheder, der har fundet sted i den jyske by.

Flere episoder

Blandt episoderne er hærværk, overfald, masseslagsmål og altså skudepisoder. Politiet skriver, at formålet med visitationszonen er at forebygge yderligere sammenstød mellem de to grupperinger. En visitationszone betyder, at politiet indenfor zonen har ret til at foretage stikprøvevisiationer, hvor tilfældige personer i teorien kan opleve at blive visiteret, uden at man hos politiet har konkret mistanke til, og forventning om, at finde ulovligheder som følge af visitationen.

Visitationszonen giver politiet ret til at kropsvisitere, undersøge tøj, genstande og biler. Zonen er gældende til og med mandag, 17. september 2018 klokken 18.00.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu