ANNONCE

Politiet får udvidede beføjelser i bydel

20. april 2021 19:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet indfører visitationszone i Vollsmose og Korsløkke efter knivstikkeri, skyderier og bevidst påkørsel

Politiet får udvidede beføjelser i bydel
Fyns Politi har tirsdag indført visitationszone i dele af Odense. Genrefoto.

Fra tirsdag aften må borgere i Vollsmose og dele af Korsløkke i Odense finde sig i at blive visiteret, selv om politiet ikke har mistanke om, at de har gjort noget kriminelt.

Fyns Politi har nemlig besluttet at indføre visitationszone i områderne efter knivstikkeri og uro i Vollsmose mandag aften og natten til tirsdag.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Begge parter anholdt

Mandag aften blev to mænd på 24 og 44 år såret af knivstik under et slagsmål i Birkeparken. Begge mændene blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør.

Den 44-årige, som stadig er indlagt, blev varetægtsfængslet til 18. maj. Den 24-årige fik sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

– Den foreløbige efterforskning viser, at der er tale om et enkeltstående opgør mellem personer, der har tilknytning til forskellige grupperinger i Vollsmose og Korsløkke, udtaler vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

– Præcis, hvad der lå til grund for hændelsen, er noget af det, vi håber efterforskningen vil vise.

Flere episoder

Selv om knivstikkeriet er den direkte anledning til visitationszonen, nævner politiet flere episoder fra den seneste tid.

I sidste uge blev der skudt i Egeparken, og den 20. marts blev der affyret flere skud i Lærkeparken.

To uger tidligere kørte en bil den 5. marts ifølge politiet med vilje ind i en anden bil på Nyborgvej ved Korsløkkeparken, og en mand blev stukket flere gange med kniv.

Fakta

Overblik over den seneste tids hændelser

Den 19. april 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om slagsmål i Birkeparken i Vollsmose, hvor to personer blev stukket med kniv eller lignende.

Den 15. april 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om afgivelse af flere skud i Egeparken i Vollsmose. Fyns Politi fandt efterfølgende patronhylstre i området.

Den 20. marts 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om afgivelse af skud ved Lærkeparken i Vollsmose. Fyns Politi fandt efterfølgende patronhylstre i området.

Den 5. marts 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om et færdselsuheld på Nyborgvej ud for Korsløkkeparken, og konstaterede efterfølgende, at der formentlig var tale om forsætlig påkørsel af andet køretøj, ligesom en mand blev tildelt flere knivstik.

Kilde: Fyns Politi.

Fyns Politi har en formodning om, at der tale om enkeltstående opgør, men mellem personer, som har en tilknytning til forskellige grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

– Det er på ingen måde i orden, at der er ganske få borgere i Vollsmose, som ikke kan finde ud af, at besiddelse og anvendelse af våben under enhver form er helt og aldeles uacceptabelt, udtaler politidirektør Arne Gram.

– Som politidirektør må jeg insistere på, at det skal være trygt at bo og færdes i Vollsmose. Derfor griber vi nu i første omgang til at oprette en visitationszone, så vi kan få trygheden genoprettet for de tusindvis af fredelige og lovlydige borgere i Vollsmose.

Visitationszonen gælder foreløbig til den 4. maj klokken 19.00.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu