Politiet fangede 7837 syndere i stor kontrol

10. april 2019 14:59 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Politiet kalder det 'hovedrystende', at danskere ikke respekterer loven og vejenes begrænsninger.

Politiet fangede 7837 syndere i stor kontrol
Mere end 7000 danskere er blevet blitzet i den forgangne uge. Foto: Scanpix

I Uge 14 har det danske politi i samarbejde med politi i hele Europa kørt en omfattende fartkontrol, der skulle sætte fokus på de mange fartsyndere, der hver dag har svært ved at slippe speederen.

Og nu afslører Rigspolitiet, hvor mange danskere der er gledet i fartfælder landet over. Og det er ikke småting, som Rigspolitiet har fået fat i. Der er en nemlig begået 7837 hastighedsoverskridelser.

– Ugens kontroller viser, at der stadig er for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Farten dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden, og kræver derfor politiets fortsatte opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret øges både den strækning, som bilen kører inden føreren reagerer, og bilens bremselængde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, siger Christian Berthelsen, der arbejder ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Og de mange fartglade danskere har trykket sømmet i bund på en lang række forskellige strækninger. Lidt over 2800 af overtrædelserne er sket i byerne, mens mere end 1600 har kørt for stærkt på motorveje og landeveje. Mens lige under 5000 af hastighedsoverskridelserne er sket, hvor folk har overset nedsat hastighed for eksempel på grund af vejarbejde.

– Nogle af de hastighedsoverskridelser, som vi har konstateret i denne uge er hovedrystende, hvor vi har eksempler på hastigheder tæt ved 200 km/t. – og det kan man dø af, hvis det går galt, forklarer Christian Berthelsen.

I perioden 2012 til 2017 midstede 416 personer livet i trafikulykker, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte. Og i 28 procent af tilfældende var farten den direkte årsag til, at ulykken havde en dødelig udgang.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu