Politiet fik 30 klager over det samme

15. juni 2019 19:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Klagerne var ikke om den samme person, men de var om det samme problem.

Politiet fik 30 klager over det samme
De mange klager handlede alle sammen om det samme. Støj. Genrefoto.

Som Newsbreak.dk fortalte tidligere søndag, kan sommerens varme føre til, at du i højere grad kommer til at høre dine naboers fester, eller at du i højere grad kommer til at genere dine naboer, når du holder fest.

Det var et emne, to forskellige politikredse har haft under behandling på sociale medier på det seneste, og nu viser det sig, at man hos Syd- og Sønderjyllands Politi hentede inspiration til deres omtale af sagen fra virkelighedens verden. Helt konkret fra 30 tilfælde fra den virkelige verden.

I løbet af fredag aften og nat fik Syd- og Sønderjyllands således 30 klager fra borgere, der mente at naboen spillede for højt. Det skriver DR Nyheder.

– Folk ringede ind og klagede over, at de ikke kunne sove, fordi naboen spillede for høj musik og larmede for meget, siger vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Nikolaj Hølmkjær, til DR Nyheder.

Vagtchefen oplyser i øvrigt, at det er sjældent, at politiet modtager så mange klager på en aften, og det er vigtigt at understrege, at dit første skridt, hvis naboen larmer, ikke bør være at ringe til politiet.

Ring ikke bare 114

Ifølge Borger.dk er det første skridt, at man selv tager kontakt til sin nabo og gør vedkommende opmærksom på, at larmen er generende.

Hvis det ikke hjælper at kontakte naboen direkte, er der en række andre ting, man kan gøre. Du kan eksempelvis ringe til politiet, hvis naboen har gang i en vild fest, og du ikke har mulighed for at få vedkommende til at forstå, hvor højt det lyder, på andre måder end ved at ringe 114.

Du kan læse mere om, hvordan du skal håndtere støj fra naboen, også hvis du selv er naboen, i Newsbreak.dks artikel om emnet.

Støj fra naboen: Hvor meget skal du finde dig i?

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu