Politiet finkæmmer jysk område for tyvekoster

5. maj 2012 17:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet finkæmmer jysk område for tyvekoster
Billede mangler

Politi med hunde gennemsøger lørdag et område ved Bruunshåb øst for Viborg for tyvekoster, der kan stamme fra indbrud i området.
Det sker, efter at politiet natten til lørdag anholdt tre mænd, der mistænkes for indbrud, oplyser vagtchef Jens Claumarch, Midt- og Vestjyllands Politi.
I forbindelse med anholdelserne fandt politiet nogle tyvekoster, som mændene tilsyneladende havde smidt fra sig.
En hundelufter har efterfølgende fundet flere smykker i området, og derfor finkæmmes området lørdag for at se, om der ligger mere rundt omkring.
De tre mænd kommer alle fra Litauen. De kædes af politiet sammen med tre indbrud, der fredag nat blev anmeldt i området omkring Bruunshåb.
Den ene blev anholdt i en bil, mens de to andre blev støvet op af politi med hunde.
Mændene er 18, 24 og 28 år.
Den 28-årige er kendt af politiet, idet han for to uger siden ved en politiaktion i Ørding på Mors blev anholdt sammen med ni andre landsmænd fra en formodet tyvebande.
Ved den lejlighed blev otte mænd varetægtsfængslet for indbrud, mens den 28-årige blev løsladt, da han netop var ankommet til Danmark med fly til Billund.
De tre mænd blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet indtil den 22. maj.
I forvejen har Midt- og Vestjyllands Politi flere end 30 litauere siddende varetægtsfængslet for berigelseskriminalitet.
Det har fået Rigspolitiet til at undersøge muligheden for at få en midlertidig forbindelsesofficer fra Litauen udstationeret i Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu