Politiet genåbner sag om Søllerødgade-bombe

29. april 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet genåbner sag om Søllerødgade-bombe
Billede mangler
Del:

En afhoppet svensk nynazist er stået frem i Ekstra Bladet, hvor han giver nye oplysninger om bombeanslaget i Søllerødgade på Nørrebro i København i 1992, og det har fået Københavns Politi til at se på sagen igen.

 

Det oplyser drabschef Jens Møller fra Københavns Politi, efter at Ekstra Bladet har frembragt oplysninger om, at den nu afdøde nazist Marcel Schilf angiveligt var bagmand til attentatet i 1992.

»Vi har fået nogle oplysninger fra Ekstra Bladet, som har talt med en mand, der selv har rettet henvendelse til dem. Han fortæller, at han i 2000 deltog i et møde, hvor andre danske nynazister antyder, at de står bag Søllerødgade-bomben,« siger Jens Møller.

»Det er oplysninger, der er så konkrete i form af en mand, der stiller sig frem med navns nævnelse og foto og fortæller det her, og det gør, at vi gerne vil kigge på sagen igen med nye øjne,« siger han.

Sagen om eksplosionen på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i 1992, der dræbte Henrik Christensen, er aldrig blevet opklaret, men Jens Møller understreger, at politiet ikke genoptager hele efterforskningen, der blev foretaget dengang.

»Det er ikke sådan, at vi laver det om igen og siger »kan det nu passe, det man fandt ud af dengang?«. Vores udgangspunkt er den efterforskning, der er sket tidligere, og så fortsætter vi bare med de nye oplysninger, vi har i dag,« siger han.

Teorier om eksplosionen i Søllerødgade har ifølge Ekstra Bladet drejet sig om enten et attentat fra højreradikale miljø, eller at Henrik Christensen selv skulle have været i besiddelse af sprængstoffer, som så eksploderede. Jens Møller fastslår, at politiet fortsat holder alle muligheder åbne og går ind i sagen med et »åbent sind«.

»Vi har alle vinkler åbne, og det er jeg sikker på, at man også har haft i 1992-1993. Jeg kan jo se, at man har efterforsket i flere forskellige retninger dengang, og det kan da godt være, at nogle har ment, at der var større sandsynlighed for, at det pegede i den ene retning frem for den anden. Men der var jo ikke nogen sigtede, og derfor har vi ingen afgørelse om, at den ene eller den anden mulighed er den rigtige,« siger Jens Møller.

Henrik Christensen var 29 år, da han blev dræbt af eksplosionen i Søllerødgade. Marcel Schilf led af cystisk fibrose og døde i 2001.

På Enhedslistens netop overståede årsmøde i bededagsferien holdt man et minuts stilhed til minde om Henrik Christensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu