Politiet: Gerningsmand bag Hedegaard-skud arbejdede alene

6. februar 2013 16:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet: Gerningsmand bag Hedegaard-skud arbejdede alene
Billede mangler

Københavns Politi mener at være blevet lidt klogere på den mand, som tirsdag ringede på døren hos Lars Hedegaard, islamkritiker, debattør og formand for Trykkefrihedsselskabet, med intentionen at dræbe ham med pistolskud. Med al sandsynlighed var han alene om sin tiltænkte ugerning.- Pressen har ikke fra os, at der er tale om flere gerningsmænd. Vi har ikke noget, der tyder på andet, end at han arbejder alene, siger politiinspektør og efterforskningsleder hos Københavns Politi Jørgen Skov til Berlingske Nyhedsbureau.Som bekendt slap Lars Hedegaard levende fra drabsforsøget, da patronen fra pistolen gik hen over hovedet på ham, mens andet tryk på aftrækkeren end ikke udløste en patron. Til trods for det mislykkede forsøg lader det til, at gerningsmanden var velforberedt på skyderiet, for flere har spottet ham – forklædt som postbud – i området forud for episoden.

 

– Vi har flere gode vidner, der har set en mand svarende til signalementet gå rundt i området både søndag og mandag formiddag. Man har undret sig over, at der gik et usoigneret postbud rundt uden post i området, og vi er selvfølgelig interesseret i, om andre også har set ham, fortæller Jørgen Skov, som også gør opmærksom på, at politiet har billeder af gerningsmanden. Billeder, der dog ikke er brugbare.

– Vi har nogle billeder af en mand, der løber, men det kan vi ikke bruge til noget. Vi kan kun se, at det er en mand i rød jakke med mørkt hår, understreger efterforskningslederen.

Udover billederne har politiet nu en stor mængde videomateriale fra forskellige overvågningskameraer i området, som de skal se igennem for at tjekke, om gerningsmanden skulle være fanget på en af optagelserne.

Mens sagen bliver efterforsket, er Lars Hedegaard sammen med politiet på et sikkert sted. Hvor det er, og hvor langt efterforskerne er med motivet bag skyderiet, vil Jørgen Skov ikke oplyse om, ligesom han heller ikke vil fortælle, hvor politiets spor peger hen. Dog afviser han, at efterforskningen peger mod udlandet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu