ANNONCE

Politiet giver status på drabssager

27. juli 2020 12:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der har i weekenden været fuld fokus på efterforskningen af to - indtil videre - uafhængige drabssager i Aarhusområdet.

Østjyllands Politi kan mandag ikke tilvejebringe afgørende nyt om de to – indtil videre – uafhængige drabssager fra Aarhusområdet. I løbet af nogle timers spænd blev der onsdag og torsdag begået to drab i Aarhus.

Til gengæld har der været fuld fokus på begge sager og ikke mindst de områder, politiet mener er relevante for opklaringen, lyder meldingen fra politiets presseafdeling. Weekenden over har politiet altså været til stede.

– Der har været ekstra fokus på områderne i løbet af weekenden, og meldingen går på, at der generelt har været fin ro og orden, får Newsbreak.dk at vide af pressemedarbejder Anne Tidemand.

Politiet lovede kort efter drabene en øget tilstedeværelse ved Jydsk Væddeløbsbane og Lenesvej i Gellerup. Det er de to steder, hvor drabene blev begået. En 25-årig mand blev skuddræbt på Observatorievej – anmeldt onsdag klokken 19.10 – og torsdag morgen klokken 03.48 blev det anmeldt, at flere var stukket ned med kniv, mens de opholdt sig ved parkeringspladsen på Lenesvej i Gellerup, Brabrand. En 42-årig mand døde af sine kvæstelser.

Anne Tidemand kan ikke med sikkerhed sige, om den øgede tryghedsskabende tilstedeværelse vil fortsætte, men hun siger dog, at selve efterforskningen kører på fuld damp. Det kan du læse mere om i artiklen.

Status quo

Efter drabene, som politiet ikke kan bekræfte har nogen sammenhæng trods det tidsmæssige sammenfald, efterlystes vidner til begge hændelser. Det samme er tilfældet omkring to bilbrande, der formodes at have relevans for i hvert fald den ene drabssag. Nedskydningen af den 25-årige lokalkendte rapper Schmur.

Særligt de to bilbrande – en ved Rasborgvej 16 i Solbjerg klokken 20.30. En anden ud for Pindsmøllevej 31 i Edslev ved Hørning en time senere – har fået en del borgere til at henvende sig, meldte ordensmagten ud lørdag. De henvendelser har politiet siden arbejdet med og vil fortsætte med at arbejde med, lyder det.

– Men der er ikke afgørende nyt i sagen siden statusmeldingen lørdag, siger Tidemand til Newsbreak.dk mandag.

Et såkaldt status quo.

Masser af ransagninger

Yderligere to personer blev ved knivstikkeriet på Lenesvej stukket ned, og de har modtaget behandling for deres knivstik. Ingen personer er anholdt i hverken den ene eller anden sag, lød seneste melding, og eftersom der ikke er afgørende nyt, er det stadig status.

I tiden siden onsdag aften og torsdag morgen har politiet, der tidligt meldte ud, at formodningen var, at drabene har relation til kriminelle miljøer, foretaget en række ransagninger af flere lejligheder i det vestlige Aarhus.

Efter sigende er der tale om flere lejligheder primært i Gellerup.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Mandag vil Østjyllands Politi ikke udtale sig om, hvor vidt der er foretaget yderligere ransagninger i løbet af weekenden, men en generel opfordring til, at vidner eller andre med nyttig viden henvender sig, bliver gentaget.

Ved du noget, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefonnummer 114 – døgnet rundt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu