ANNONCE

Politiet gør vigtigt fund i mands underbukser

11. december 2019 22:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fundet var med til, at manden fik en bøde.

Politiet gør vigtigt fund i mands underbukser
Står det til politiet, skal manden miste retten til overhovedet at køre bil og lastbil i Danmark. Genrefoto.

Et møde med politiet 9. december kostede en 48-årig polsk lastbilchauffør en bøde på 94.500 kroner. Politiet skulle dog forbi mandens underbukser først.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i en pressemededlelse, at en politiassistent fra Midt- og Vestsjællands politi, nærmere bestemt afdeling Tungvogncenter Øst, var ude og foretage kontrol af lastbiler på Køge Bugt Motorvejen 9. december.

Artiklen fortsætter under videoen 

Her blev lastbilen, ført af den 48-årige mand, standset, og en indledende undersøgelse af manden og lastbilen førte ikke til fund, der pegede på, at manden havde brudt loven.

Alligevel fortsatte politiet med at undersøge manden og lastbilen. Midt- og Vestsjællands Politi skriver, at betjenten havde en idé om, at alt ikke var, som det skulle være, og det førte til, at lastbilchaufføren, og lastbilen, blev undersøgt mere grundigt.

Hvad underbukserne gemte på

Her opdagede politiet så, at manden havde en magnet i underbukserne. Det er uvist, om mænd får noget godt ud af at have magneter i deres undertøj, mens det til gengæld er ganske vist, at magneter kan bruges til at manipulere med taografen i en lastbil.

Politiet er da også ganske sikre på, at manden har brugt magneten til netop det, og manden har erkendt at have anvendt magneten på lastbilens takograf tre gange.

Fakta

Lastbilernes takografer

  • Registrerer elektronisk oplysninger om køretøjets og førerens aktiviteter, fx køretider.
  • Lagrer oplysningerne i et elektronisk datalager, som er indbygget i takografen, og på det førerkort, som føreren skal anvende i takografen.
  • Føreren skal anvende et førerkort også kaldet et takografkort.
  • På førerkortet registreres alle førerens aktiviteter i en periode på 28 dage.
  • Når de 28 dage er gået, overskrives tidligere oplysninger på kortet.

Resultatet af kontrollen blev derfor den føromtalte bøde på 94.500 kroner til manden. Den bøde, samt sagens omkostninger, blev betalt mandag.

I februar 2020 skal man ved et retsmøde så finde ud af, om manden derudover skal formenes adgang til at køre bil og lastbil i Danmark.

Det fremgår af pressemeddelelsen ikke, om manden fik lov til at beholde magneten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu