ANNONCE

Politiet hapsede kørekortet fra bilist

6. september 2019 18:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Med god grund tog politiet kørekortet fra en mand, der ganske enkelt kørte vanvittigt.

Der er fartsyndere, og så er der vanvidsbilister. Der skal en helt særlig “indsats” til at gøre sig fortjent til betegnelse nummer to, og det lykkedes altså for en bilist på den Fynske Motorvej, skriver Fyns Politi på Twitter.

Når det hele er opgjort op endte bilistens forbrydelser mod færdselsloven med at koste en bøde på 9500 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Politiet kørte i en civil videobil og optog altså bilistens fart på en strækning over fire kilometer – med vejarbejde – og her blev det til en gennemsnitsfart på 144 kilometer i timen. Det i sig selv var en overskridelse på 60 kilometer i timen.

Som følge af vejarbejdet var der nemlig hastighedsbegrænsning på bare 80 kilometer i timen på strækningen. Det gør det sådan set bare værre, at bilens tophastighed blev målt til 170.

Miseren fandt sted natten til fredag, skriver politiet.

Politiet har skærpet fokus på netop denne del af motorvejen, der er under udvidelse. Det er en strækning på i alt 12 kilometer, og der arbejdes både dag og nat.

I forbindelse med arbejdet er der – for at passe på de arbejdende – sat en dæmper på den tilladte hastighed, og derfor er det altså kun tilladt at køre 80 kilometer i timen.

Det har flere bilister tidligere måttet tage konsekvensen af ikke at kunne overholde. For eksempel i juni:

Siden 2014, hvor Folketinget vedtog det, har der været skærpede regler i forbindelse med hastighedsovertrædelser ved strækninger med vejarbejde.

Klik dig gennem galleriet over artiklen og se, hvordan det hænger sammen – og hvordan du kan straffes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu