ANNONCE

Politiet har fået nok – og held med det

7. oktober 2020 20:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet har fået fat i flere våben, narko og penge.

Natten mellem 30. september og 1. oktober indførte Østjyllands Politi visitationszone i det vestlige Aarhus.

Nu oplyser politiet i en pressemeddelelse, hvad den har kastet af sige.

(Du kan se zonen i kortet i galleriet over artiklen eller i faktaboksen nederst. I galleriet kan du også se billeder fra visitationer, skuddrabet og den episode, der antages at have antændt bandekonflikten, nemlig en bevidst påkørsel i Viby J 7. september).

Indtil videre har politiet beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en mindre mængde narkotika og nogle kontanter i forbindelse med indsatsen mod bandemiljøet i området.

Østjyllands Politi har ud over en visitationszone også oprettet en skærpet strafzone i samme område, hvilket betyder at straffen kan blive forhøjet ved visse former for kriminalitet begået inden for zonen.

– Vi har været meget synlige i området, og vi har foretaget en del visitationer og ransagninger. Siden vi indførte zonerne, har der været relativt roligt i området, men vi er meget bevidste om, at det kan ændre sig, og derfor fastholder vi vores pres på bandemiljøet, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Også indsats uden for zonerne

Både visitations- og strafskærpelseszone varer foreløbigt frem til og med den 21. oktober, men perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.

– Der er fortsat en bandekonflikt, og lige nu vurderer vi, at visitationszone og skærpet strafzone er nyttige værktøjer til at få bragt ro og tryghed for beboerne i området. Men vores indsats mod bandemiljøet foregår også uden for zonerne, og uanset hvor de kriminelle befinder sig, så følger vi dem tæt, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Fakta

Visitationszone, Aarhus V, 30. september

Visitationszonen og den skærpede strafzone dækker det samme geografiske område, der er rammet ind af:

Sydlig afgrænsning: Fra krydset Herredsvej/Hasle Ringvej langs Hasle Ringvej til krydset Hasle Ringvej/Paludan Müllers vej
Østlig afgrænsning: Fra krydset Hasle Ringvej/Paludan Müllers langs Paludan Müllers vej til Marienlystvej
Nordlig afgrænsning: Langs Marienlystvej til stien ved Haveforeningen Marienlyst
Vestlig afgrænsning: Langs stien ved haveforeningen Marienlyst til Haslegårdsvej indtil Fjældevænget, langs Fjældevænget indtil krydset Fjældevænget/Herredsvej, langs Herredsvej indtil krydset Herredsvej/Hasle Ringvej.

De nævnte veje er indbefattet i visitations- og strafskærpelseszonen.

Kilde: Østjyllands Politi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu