Politiet har snuppet nøglepersonerne fra Nørrebro-banden

12. marts 2013 17:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet har snuppet nøglepersonerne fra Nørrebro-banden
Billede mangler

Under tirsdag morgen og formiddags store politiaktion i København, på Vestegnen og i Nordsjælland har betjente anholdt størstedelen af dem, politiet betragter som nøglepersoner i bandesammenslutningen Loyal to Familia, LTF, der hører til omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

 

»Vi har fået fat i alle med undtagelse af én, som ikke var hjemme. Det er dem, vi betegner som de toneangivende medlemmer i LTF, og som enten har deltaget i eller planlagt de ting, som der er sket,« fortæller politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi med henvisning til de seneste måneders voldelige sammenstød mellem forskellige bander. Sammenstød som har kostet liv og har såret flere ved skud og knivstikkerier.

Jørgen Skov stod i spidsen for aktionen, hvor uniformerede, kampklædte betjente ransagede 42 adresser samtidig. Det førte til 15 anholdelser. Heraf bliver 11 fremstillet i grundlovsforhør, én tirsdag eftermiddag og de øvrige ti onsdag. Alle er de mellem 18 og 26 år.

Syv af de anholdte, fortæller politiet, bliver sigtet for drabsforsøg, mens de andre sigtes for afpresning, vold og røveri.

Et drabsforsøg tilbage i februar, hvor to mænd blev groft overfaldet på Rådvadsvej i Nordvest i København, har udløst seks af fremstillingerne af de anholdte. De blev slået med baseballkøller, og den ene blev stukket med otte knivstik.

»I forvejen sidder fire personer fra LTF fængslet, og nu har vi anholdt yderligere seks, som vi sigter for drabsforsøg, røveri og groft overfald,« fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lau Thygesen.

Den anden episode, som også er endt i en sigtelse for drabsforsøg, er i kølvandet på et overfald med ni knivstik på Teknisk Skole på Rebslagervej ligeledes i nordvestkvarteret i februar. Her sidder én i forvejen fængslet.

Derudover drejer afpresningssigtelserne sig om sager fra massageklinikker i København, og her er tre personer anholdt.

Bandekonflikten i og omkring hovedstaden er eskaleret over mange uger, og ud over LTF er også Værebro-banden en af nøglespillerne. Dog har medlemmer herfra ikke været indblandet i tirsdagens aktion, slår politiet fast.

»Værebro er også en af de grupperinger, der deltager i de konflikter, der er. Men de er ikke været gerningsmænd til nogle af de forhold, vi har sat ind over for i dag (tirsdag, red.), og derfor har de ikke været en del af vores indsats,« siger Jørgen Skov.

Hvad den udløsende faktor i konflikten er, har politiinspektøren svært ved at sige. Og han er heller ikke sikker på, at bandemedlemmerne selv er klar over det.

»Jeg tror desværre mange gange, at de ikke selv ved, hvad de slås om. Konflikten bliver antændt, og så begynder en hævnspiral, hvor man hævner for hævnens skyld og ikke på grund af noget andet,« siger Jørgen Skov.

Han mener dog, at med dagens politiaktion har betjentene fået fjernet noget af incitamentet til konflikt.

»Det er vores klare forhåbning, at det, at vi har taget nogle af de mest toneangivende og mest aggressive væk fra gaden, er med til at lægge en dæmper på konflikterne.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu