ANNONCE

Politiet: Her må du ikke være

10. september 2020 08:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Stigende smitte med coronavirus får politiet til at indføre midlertidigt opholdsforbud i Nørrebroparken.

I løbet af sommeren har Nørrebroparken i København tiltrukket især mange unge, som blandt andet har brugt parken til at holde fest.

Men muligheden for at mødes i parken indskrænkes væsentligt den kommende tid, da Københavns Politi har valgt at indføre et midlertidigt opholdsforbud i dele af Nørrebroparken resten af ugen.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Forbuddet indføres for at hindre smitte med coronavirus i København, hvor især flere unge den seneste tid er konstateret smittet.

Det fortæller politidirektør Anne Tønnes.

– Vi kan ikke acceptere, at større grupper forsamles i en tid, hvor vi skal gøre en ekstra indsats for få nedbragt smitten i København.

– Derfor indfører vi nu et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i de dele af Nørrebroparken, hvor vi den seneste tid har haft udfordringer med mange mennesker i aften- og nattetimerne, siger hun i en skriftlig kommentar.

Gælder til søndag

Opholdsforbuddet gælder indtil videre torsdag aften og natten til fredag, fredag aften og natten til lørdag samt lørdag aften og natten til søndag.

De tre dage gælder forbuddet fra klokken 18 til 06.

Det er ikke kun Nørrebroparken, som har politiets bevågenhed. Generelt vil betjente være markant til stede i hovedstaden i aften- og nattetimerne i weekenden.

– Vores patruljer vil holde et skarpt øje med, at reglerne bliver overholdt på beværtningerne, og de kommer til at skride ind, hvis festen fortsætter i det fri efter lukketid ved midnat, siger Anne Tønnes.

Skærpet regler

Mandag blev regler og retningslinjer skærpet i 18 kommuner på grund af stigende smitte med coronavirus. Det drejer sig om Odense Kommune og 17 kommuner i hovedstadsområdet.

I de pågældende kommuner skal beværtninger lukke til midnat, ligesom forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50.

Københavns Politi justerer desuden listen over såkaldte advarselszoner. Det er områder, politiet holder ekstra øje med.

Det drejer sig om Kongens Have, dele af fælledparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads.

Områderne Amager Strandpark, Kastrup Strandpark (Sneglen) og midterrabatten på Sønder Boulevard er ikke længere advarselszoner.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu