Politiet: Historisk stor indbrudsbande fanget

10. maj 2012 15:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet: Historisk stor indbrudsbande fanget
Billede mangler

Politiets efterforskning af indbrud begået af en organiseret gruppe kriminelle er måske den største sag om organiseret indbrud nogensinde.
Efterforskningen har ført til anholdelse af 29 personer indtil videre, og politiinspektør Karl Erik Agerbo kan ikke mindes noget lignende.
– Det må være en af de største sager om organiseret indbrud, som vi har haft, siger han til Newspaq.
Det sjællandske politigruppe Task Force Indbrud ransagede torsdag morgen 18 adresser på Sjælland og i Berlin i jagten på det kriminelle netværk. Her blev 14 af de nu i alt 29 personer anholdt.
Det er herboende udlændinge og omrejsende kriminelle personer, der mistænkes for at stå bag en lang stribe af indbrud på både Sjælland, Fyn og i Jylland.
Politiet har efterforsket sagen siden 1. marts 2012.
– Da vi kom i gang med efterforskningen viste det sig, at det var de rigtige personer vi havde fat i. Det var nemlig dem, der rent faktisk sad og organiserede en lang række indbrud i hele landet, fortæller Karl Erik Agerbo.
Under ransagningerne torsdag morgen blev der fundet tyvekoster i form af flere kilo guld og sølv. Netop guld og sølv har ledt efterforskningen til Berlin, hvor tyvene har solgt metallerne videre til en guldsmed.
– Vi har lavet 100 sigtelser i 50 forhold, og det er nok kun toppen af isbjerget. Jeg tror, der ligger mange flere sigtelser, som vi ikke kan bevise, og som vi må samle op på hen ad vejen, siger Karl Erik Agerbo om sagen.
Fem af dem, der er anholdt torsdag morgen, fremstilles torsdag i grundlovsforhør, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet.
Resten bliver afhørt og sigtet i sagen.
Det netværk, de er en del af, har med udlændinge bosiddende i Danmark hjulpet tilrejsende kriminelle med at begå indbrud.
– De kommer typisk rejsende i grupper på tre til fem personer, der får stillet bil til rådighed, får et sted at bo og får udpeget områder, hvor det er lukrativt at begå indbrud, siger Karl Erik Agerbo.
Tyvene går typisk efter guld, sølv og kontanter og ikke større ting, fordi de bærer rundt med tingene i rygsække for ikke at blive opdaget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu