ANNONCE

Politiet: Husk nu passet før du krydser grænsen

1. november 2019 11:23 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ganske enkelt noget, du ikke bør glemme.

Politiet: Husk nu passet før du krydser grænsen
Det er vigtigt, at du har dit pas med, hvis du agter at krydse en grænse. Genrefoto.

Julen nærmer sig, men om det er derfor, man hos Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet det nødvendigt at omtale grænsehandel, det skal ikke kunne siges.

Sikkert er det dog, at netop Syd- og Sønderjyllands Politi fredag på Twitter mindede enhver dansker om, hvad man skal have med, hvis man gører en tur over grænsen.

Artiklen fortsætter under videoen

“Vi har lige i radioen hørt, at nogle tror, de kan nøjes med kørekortet, når de lige skal over grænsen og shoppe marcipan og sodavand. Nej! Det er til pant-erklæringen på dine dåser, du kan nøjes med kørekort. Ved grænsen er det passet, du skal vise,” skriver politiet således på Twitter.

Det er der intet nyt i

Det er nu ikke fordi, det er nogen nyhed, at du skal have dit pas med ved rejser til Tyskland.

Newsbreak.dk omtalte eksempelvis emnet i sommeren 2017, da vi talte med Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hun fortalte dengang, at det er ganske simpelt at svare på, om du skal have dit pas med, når du rejser til Tyskland. Det står i pasloven, danske statsborgere være i besiddelse af et gyldigt pas, når de krydser den danske grænse.

– Sådan har det altid været, og det er uanset om, man rejser ind eller ud af landet, sagde hun.

Dit pas identificerer dig

Hvis du bedre vil forstå, hvorfor du dog skal have dit pas med til Tyskland, og andre lande, der er en del af Schengen-samarbejdet, er det heldigvis heller ikke så svært.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at landet ligger sådan, at du skal kunne vise dit pas i et land, der er en del af Schengen-samarbejdet, fordi du skal kunne bevise, hvilket land du kommer fra, hvis du bliver stoppet af politiet.

Alene derfor er det en god idé, at du har dit pas på dig, hvis du barsler med tanken om at krydse en grænse, eksempelvis hvis du skal til Tyskland for at handle ind til jul.

Noget tyder i øvrigt på, at det ikke er så få danskere igen, der gør sig netop de overvejelser. Ifølge Landbrug & Fødevarer kørte hver syvende dansker over grænsen til Tyskland for at købe ind til julen, da Landbrug & Fødevarer undersøgte spørgsmålet i december 2017.

Det var primært borgere, der bor i Region Syddanmark, tæt på grænsen, der benyttede sig af muligheden, og når de var der, så købte de ind af både slik, chokolade, marcipan, sodavand, øl og vin.

Den mulighed har du altså også i 2019, om du bor tæt på grænsen eller ej. Bare du husker dit pas, hvis du nu skulle blive stoppet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu