Politiet i gidseldrama byggede bunkerkopi

5. februar 2013 20:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet i gidseldrama byggede bunkerkopi
Billede mangler

USA: Detaljerne begynder nu at komme frem om, hvordan politiet stormede den bunker, hvor den 65-årige Jimmy Lee Dykes holdt den 5-årige dreng Ethan fanget i fem døgn i en lille by i den amerikanske delstat Alabama.

 

Reuters skriver, at myndighederne brugte et skjult kamera til at overvåge drengen og hans fangevogter, før de rykkede ind og dræbte Jimmy Lee Dykes, der selv havde et liv på samvittigheden fra gidseltagningen, hvor han skød den chauffør, som kørte skolebussen med Ethan og flere andre elever.

Da politiet via kameraet så en pistol i hænderne på Jimmy Lee Dykes, og da han samtidig virkede ophidset, slog de til og vidste nøjagtigt, hvordan bunkeren var indrettet.

Via kameraet havde politiet forinden fulgt Jimmy Lee Dykes’ færden i bunkeren, og det kunne se hvordan han sov fredeligt og se, hvordan han reagerede på barnets ønsker, men til sidst totalt ignorerede den lille Ethan.

Da politiet slog til, vidste de også, hvordan bunkeren under jorden var indrettet. Det viser sig, at de havde trænet befrielsesaktionen i en nøjagtig kopi, som var opført i nærheden af den, som Jimmy Lee Dykes havde bygget.

Ved aktionen skød og dræbte FBI-folkene Jimmy Lee Dykes, og fik Ethan ud i god behold.

Han er i øjeblikket indlagt på et hospital, men har det ifølge oplysningerne godt og fylder i øvrigt seks år onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu