ANNONCE

Politiet i opråb: De er for gamle!

2. oktober 2020 06:23 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Politiet har identificeret »operative begrænsninger« ved sin MP5-maskinpistol og anbefaler, at både den og tusinder af tjenestepistoler udskiftes. Pris: 128,1 mio. kr.

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Dansk politi er udstyret med aldrende våben. Derfor anbefaler Rigspolitiet nu, at man indkøber 13.000 nye tjenestepistoler og 3.000 nye geværer, kaldet politikarabiner, der bl.a. kan erstatte og udfase politiets nuværende MP5-maskinpistol.

Det fremgår af dokumenter, Jyllands-Posten er i besiddelse af, herunder et politinotat og et fortroligt svar fra Justitsministeriet i de igangværende forhandlinger om en ny flerårsaftale for politiet.

“Politiets 9 mm tjenestepistol (indført i 1998) samt 9 mm maskinpistol (indført i 1986) vil skulle udskiftes inden for en kort årrække. Samtidig er der identificeret operative begrænsninger ved politiets 9 mm maskinpistol,” skriver Rigspolitiet, der vurderer, at indkøbet af de i alt 16.000 våben vil medføre meromkostninger på 128,1 mio. kr. frem mod 2028.

Rigspolitiet skriver i folketingssvaret, at “en moderne politikarabin vil have den rette effekt og rækkevidde og dermed bedre modsvare den aktuelle trusselssituation end den nuværende maskinpistol”. Politiet råder allerede i dag over flere hundrede karabiner udlånt af Forsvaret. I Politiforbundet støtter formand Claus Oxfeldt ønsket om nye våben. Det samme gør bl.a. Dansk Folkeparti.

– Vi vil tage det med som et krav i forhandlingerne, at man giver politiet tidssvarende våben, siger retsordfører Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Rettidig omhu

Ifølge Michael Engell Olsen, politiinspektør i Rigspolitiet, handler ønsket om nye våben om rettidig omhu med en aldrende “våbenportefølje”.

– Det er ikke sådan, at vi i dag står med våben, som ikke er tilstrækkelige, eller at vi ikke er velbevæbnet. Det er vi selvfølgelig. Der er en bundlinje, man ikke skal under, og den er vi langt fra. Vores operative parathed er absolut usvækket, siger han til Jyllands-Posten.

Justitsminister Nick Hækkerup ønsker ikke at kommentere de igangværende politiforhandlinger.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet blev det for nyligt offentliggjort, at dansk politi skal have nye tjenestebiler.

Du kan se billeder af de nye biler i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu