ANNONCE

Tævet ihjel med brandslukker

8. januar 2021 21:01 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Avis: Politimand fik dødeligt slag i hovedet med brandslukker under de voldelige optøjer i Kongressen.

Myndighederne i Washington har indledt en drabsefterforskning for at finde frem til den eller de personer, som forvoldte politibetjenten Brian Sicknicks død under stormen onsdag på den amerikanske kongresbygning.

– Sicknicks død vil blive efterforsket af drabsafdelingen, oplyser en talsmand for Capitol Police, som vil få assistance af FBI.

Den nye justitsminister Jeffrey Rosen, som i december blev indsat i stedet for Raymond Barr for at tjene den afgående Trump-administration i fire uger, siger, at der ikke vil blive sparet nogen ressource i efterforskningen.

– Sicknick blev kaldt ud til optøjerne onsdag 6. januar ved USA’s Kongres og blev såret, mens han var i fysisk kontakt med demonstranter, oplyste politiet kort efter urolighederne.

– Sicknick, som gik ind i politistyrken i den amerikanske regeringshovedstad i 2008, blev slået i hovedet med en ildslukker, da han ville stoppe demonstranter på vej ind i bygningen, skriver The New York Times.

– Han tog tilbage til sit delingskontor, hvor han faldt om, hedder det i en erklæring fra politiet.

Sicknick, som var veteran fra Irakkrigen, døde på hospitalet torsdag aften.

Flager på halv

Nancy Pelosi, Demokraterens flertalsleder, gav fredag ordre til, at der skulle flages på halv i Kongressen til ære for Sicknick.

Med Brian Sicknick blev i alt fem personer blevet dræbt i forbindelse med urolighederne.

En kvinde, der blev skudt af en politibetjent, døde senere af sine kvæstelser, mens tre andre under protesterne døde som følge af “komplikationer”.

Takker af

Det er ikke kun demokratiet, der har lidt et voldsomt knæk efter onsdagens ubegribelige episode. Steven Sund – chefen for Capitol Police, der er politistyrken i USA’s Kongres – trækker sig med virkning fra 16. januar, oplyser en talskvinde for politiet ifølge NBC News.

Fratrædelsen kommer efter onsdagens uroligheder i Kongressen, der blev stormet af hundredvis af tilhængere af præsident Donald Trump. Flere amerikanske medier skriver, at Steven Sund meddelte sin fratræden, efter at formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, havde ringet til ham og bedt ham om at træde tilbage.

Den kommende præsident i USA, Joe Biden, har tidligere været ude at sige, at han mener, at folkemængden i Washington D.C. ville være blevet behandlet værre af politiet, hvis de havde været sorte og eksempelvis demonstreret for bevægelsen Black Lives Matter.

– Ingen kan fortælle mig, at de ikke var blevet behandlet meget, meget anderledes, hvis det her havde været en gruppe af Black Lives Matter-demonstranter, sagde Biden i en tv-tale torsdag.

Steven Sund forklarede tidligere torsdag, at politiet havde forberedt sig på en demonstration for ytringsfrihed, og at det ikke forventede det voldelige angreb. Han sagde videre, at optøjerne var ulig noget andet, han havde oplevet i sine 30 år i politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu