Politiet jagter disse syndere i trafikken i denne uge

21. august 2017 09:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er dog let at undgå politiet ... man skal bare overholde loven.

Er du blandt halvdelen af den danske befolkning, der kører for stærkt på de danske landeveje? Mangler du argumenter for at lette på gassen, der er anderledes end de skræmmende statistikker, du kan læse om i galleriet til denne artikel? Så kommer Rigspolitiet med et for denne uge, der startede med 21. august og stopper 27. august; i de dage vil politiet nemlig gennemføre en landsdækkende hastighedskontrol.

Formålet er at sænke bilisters fart på de danske veje, og spørger man Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter ved Rigspolitiet, er der flere gode grunde til at få farten sænket på danske veje.

“Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne,” siger Christian Berthelsen i en pressemeddelelse udsendt af politiet i forbindelse med indsatsens start.

Der, mange danskere kører for stærkt, er blandt andet de danske landeveje.

“Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker,” siger Christian Berthelsen i pressemeddelelsen.

2016 var meget blodig

Ser man på statistikkerne (dem, du kan læse mere om i galleriet), er der også god grund til at få danskerne til at sænke farten, efter at 2016 endte med at være et blodigt år for danske bilister. Her døde mere end 200 mennesker i trafikken, hvilket er første gang siden 2011.

I årene før 2016, var danske bilister ellers involveret i færre og færre alvorlige ulykker. Men det ændrede sig altså sidste år.

“Vi har over en årrække oplevet et gennemsnitligt fald i antallet af alvorlige trafikulykker og dræbte i trafikken i Danmark. Desværre ændrede denne kurve sig i en negativ retning i 2016,” siger Christian Berthelsen i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu