Politiet jagter stadig Finns drabsmand

5. marts 2019 13:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er som sådan ikke noget nyt i sagen om den dræbte Finn Ørsdahl, hvis hus brændte ned - efter han var blevet slået ihjel.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi venter efterforskerne stadig på et gennembrud i den mystiske sag om drabet på 65-årige Finn Steensen Ørsdahl, der boede i Gundestrup, Odsherred. Der er siden udsendt flere appeller til offentligheden, og der er også kommet nogle henvendelser, siger Bjørke Kierkegaard fra politiet til Newsbreak tirsdag.

Blandt andet offentliggjorde politiet et billede af Ørsdahls bil i håbet om at præcisere, hvor den er blevet kørt i tiden op til drabet. Den 65-årige Finn blev fundet død i de brandødelagte rester af sit hus på Færgevej.

– Vi har fået nogle henvendelser på bilen, siden vi efterlyste den, men altså ikke noget gennembrud. Derfor vil vi stadig gerne høre fra offentligheden, hvis de har noget kendskab til, hvor den bil har kørt henne, siger Kierkegaard.

Dræbt og brændt

Sagen tog sin begyndelse, da det lokale brandvæsen modtog anmeldelse om brand i huset på Færgevej. Branden var så kraftig, at førstesalen i huset kollapsede. I forbindelse med indsatsen blev en person fundet død, og det viste sig altså at være beboeren Finn.

Politiet kunne dog siden fortælle, at det var nogle skader på afdødes krop, der ikke stemte overens med, at han skulle være død i en brand. Tværtimod fastslog en haste-obduktion, at han var blevet udsat for særdeles grufuld og koldblodig vold af en sådan karakter, at han var død af kvæstelserne. Mest af alt lignede det en regulær mishandling.

Det er ikke muligt at få oplyst, præcis hvad der er sket, for det er et vigtigt kort at have på hånden for politiet. Til gengæld er det nu ret sikkert, at den dræbte er set omkring klokken 12.30 på vej mod Holbæk. Han kom hjem igen omkring klokken 16, hvorfor politiet formoder, han blev dræbt mellem 16 og midnat den den 13. februar.

Branden blev anmeldt klokken 07.14 den 14. februar.

Mystiske mænd

To mænd er også centrale i efterforskningen, men det er uvist, om der reelt er tale om, at de på en eller anden måde har en direkte forbindelse til drabet, siger Kierkegaard til Newsbreak tirsdag. Nogen har nemlig anmeldt, at der i dagene efter branden gik to mistænkelige personer rundt på grunden til huset.

– Dog ved vi, at der er mange, der er gået ind bag afspærringen for at lægge blomster og tænde lys, så det er slet ikke sikkert, at de har noget med sagen at gøre. Det vil vi naturligvis gerne have afklaret, så de to mænd leder vi stadig efter, siger vicepolitiinspektøren.

Mændene blev set seks dage efter, at Finn Steensen Ørsdahl blev fundet dræbt i sit hjem. De to mænd bevægede sig rundt på grunden omkring klokken 8.45, og hvis det er dig – eller du ved, hvem de er, må du gerne kontakte politiet.

For nuværende har politiet ikke noget direkte motiv til drabet, men flere personer i lokalområdet har bekræftet, at der gik rygter om, at Finn Ørsdahl lå inde med en betragtelig mængde penge, og det er noget af det, Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker.

Du kan kontakte politiet på telefonnummer 114, hvis du har relevant viden i sagen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu