Politiet kigger på video efter dobbeltdrab

28. juni 2019 13:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

To svenske mænd blev skudt og dræbt i Herlev tirsdag eftermiddag. Endnu er ingen anholdt i sagen men politiet står langt fra på bar bund.

Politiet er langtfra på bar bund i sagen om et dobbeltdrab i Herlev, hvor to svenske mænd tirsdag eftermiddag blev dræbt i en byge af skud.

Der er tale om to svenske mænd på henholdsvis 21 og 23 år. Den endelige identificering bekræfter de antagelser, Københavns Vestegns Politi har haft siden tirsdag aften og de nærmeste pårørende er underrettet.

Ifølge Ritzaus oplysninger fokuserer efterforskningen særligt på fund i gerningsmændenes flugtbil og analyse af blandt andet en video, som viser likvideringen af de to mænd.

Særligt den sølvgrå flugtbil af mærket Audi S4 kan vise sig at få stor betydning. Den blev fundet i Nærum, hvor gerningsmændene uden held havde forsøgt at brænde den af. Derfor kan for eksempel dna fra gerningsmændene være intakt.

Skudt mindst 10 gange

Forbrydelsen skete i Sennepshaven i Herlev. De to mænd på 21 og 23 år blev skudt mindst ti gange med flere våben – formentlig både med pistol og automatriffel.

Den voldsomme likvidering blev set af flere vidner, og episoden blev filmet. Den video er politiets efterforskere i gang med at analysere.

Artiklen fortsætter under videoen

Københavns Vestegns Politi ønsker dog ikke at kommentere efterforskningen over for Ritzau.

Tidligere er der kommet denne udtalelse i en pressemeddelelse:

– Vi har forståelse for at denne sag giver anledning til mange spørgsmål i offentligheden, men vi håber samtidig på forståelse for, at vi bliver nødt til at være tilbageholdende med informationer i denne sag af hensyn til efterforskningen, som er meget omfattende og involverer en række danske politikredse og svensk politi, siger politiinpektør Flemming Madsen i pressemeddelelsen

Ledende bandemedlem

Den svenske avis Expressen har tidligere oplyst, at den 23-årige dræbte skulle være et ledende medlem af banden “Shottaz” fra Rinkeby ved Stockholm.

Den anden skulle ifølge avisen stamme fra Tensta, som ligeledes ligger ved den svenske hovedstad.

Det er uvist, hvad de to mænd lavede i Herlev.

Danske betjente forsøger at opklare sagen i samarbejde med svenske kolleger.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu