ANNONCE

Politiet: Kører hård linje i påsken

3. april 2020 15:27 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere dage i påsken byder på godt vejr. Hvis for mange stimler sammen på grønne områder, kan de lukkes.

Påsken står for døren, og det skaber bekymring hos politiet, at de fleste af dagene byder på tocifrede varmegrader.

Ved et doorstep fredag minder rigspolitichef Thorkild Fogde om, at regler til at begrænse coronavirus også skal overholdes i påsken.

Artiklen fortsætter under videoen

Ellers kan politiet i sidste ende lukke eksempelvis en park.

– Hvis vi kan se gang på gang, at folk stimler sammen i den samme park, så kan det være, at vi bliver nødt til at sige, at nu lukker vi parken. Simpelthen.

– Og så bliver folk nødt til at gå et andet sted hen. Men det har ikke været nødvendigt endnu, siger rigspolitichef Thorkild Fogde fredag eftermiddag.

Væk fra byerne

I næste uge bliver det de fleste dage op mod 15 grader varmt, mens temperaturen mandag kan komme op nær 20 grader i det centrale Jylland, skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Thorkild Fogde opfordrer til, at folk så vidt muligt søger ud i landet og væk fra byerne, hvor der ikke er så mange mennesker.

Slår hårdt ned

Da det siden midten af marts har været forbudt at forsamles mere end ti personer, kommer betjente i påsken til at slå hårdt ned på dem, der bryder loven, oplyser Thorkild Fogde.

– Det bliver en ret hård linje fra vores side. Reglerne har været gældende så længe, at der ikke længere kan være tvivl om, hvad de går ud på.

– Det er vigtigt, at vi ikke sætter det hele over styr nu, men at vi husker de gode vaner, holder ved og holder afstand, siger rigspolitichefen.

Politiet står dog ikke blot og venter på, at folk uagtsomt bryder reglerne, pointerer han.

– Der ligger ikke en betjent på lur og springer frem fra en busk, når to mindre grupper tilfældigt passerer hinanden på gaden, siger Thorkild Fogde.

145 er blevet sigtet for at have overtrådt regler om at samles. Det er ifølge Thorkild Fogde en meget lille gruppe, når man tager i betragtning, at loven gælder alle borgere i landet.

Undgå sommerhuse

Politiet opfordrer også – på grund af smitterisiko – danskerne til at lade sommerhus og være sommerhus og blive hjemme.

“Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?”, starter en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der har mange sommerhus i politikredsen.

En opfordring, der dog bliver delt af andre politikredse.

Politiet er ikke i tvivl om, hvor svært det kan være – måske især med det gode vejr i vente – at holde sig fra sommerhuset.

“Men det er også der, vi kan risikere, der bliver startet nye smittekæder”, som politiet skriver.

Politiet understreger, det ikke – på nuværende tidspunkt – er ulovligt at tage i sommerhus.

“Men vi vil appellere til, at du tænker grundigt over, om I nu også skal afsted. Rejser på kryds og tværs i landet kan starte ny smitte. Der er i sommerhusområderne også mange fastboende pensionister, som kan være i den særlige risikogruppe i forhold til virus. Og når feriestemningen breder sig, kan man være tilbøjelig til at slække på de elleres gode vaner i forhold til smitte”, skriver politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu