Vejlegården: Politiet kræver Amin Skov varetægtsfængslet

22. januar 2013 21:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vejlegården: Politiet kræver Amin Skov varetægtsfængslet
Amin Skov. Foto: Facebook.
Amin Skov, Vejlegården

Vejlegårdens indehaver, Amin Skov, fremstilles i grundlovsforhør onsdag. Foto: Facebook.

Onsdag bliver den kontroversielle restaurantindehaver fremstillet i grundlovsforhør.

 

Onsdag vil Amin Skov blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, oplyser han videre.

Tirsdag kom det frem, at Amin Skov var blevet anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant op mod jul sidste år.

Vejlegårdens restauratør blev han fundet bevidstløs, foreslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant. Siden har han gentagne gange forklaret, at han blev overfaldet og slået ud af to mænd, som efterfølgende efterlod ham til flammerne, men den historie er opspind, mener politiet.

Ifølge sigtelsen var det således Amin Skov selv, der hældte brændbare væsker ud flere steder i den landskendte restaurant i et forsøg på at brænde stedet ned. Et gangareal blev svært brandskadet, og flere baglokaler blev dækket af sod, men selve restaurationen og køkkenet er stort set urørt af ildens hærgen. Et billede, som dog kunne have været væsentligt anderledes, hvis en 11 kilos gasflaske anbragt i den udbrændte gang var eksploderet i varmen, skriver bt.dk.

Amin Skov og Restaurant Vejlegården blev landskendt i 2012, da fagforeningen 3F indledte en blokade mod spisestedet i protest mod en overenskomst indgået med den »gule« fagforening Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu