Politiet lægger stort pres på bander efter nye skyderier

20. februar 2013 12:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet lægger stort pres på bander efter nye skyderier

Af frygt for at den seneste tids banderelaterede skyderier i hovedstadsområdet udvikler sig yderligere, har Københavns Vestegns Politi nu sendt ekstra mandskab på gaden for at lægge maksimalt pres på de væbnede grupperinger. Det skriver b.dk.

 

I udvalgte områder i Gladsaxe, Herlev og Ballerup, hvor der i forvejen er indført visitationszone, er patruljeindsatsen øget. Og sammen med Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) og den særlige bandeenhed Task Force Øst har politikredsene i og omkring hovedstaden nu i mere end en måned koordineret den øgede indsats for at holde bandemiljøet i skak.

»Det er en bekymrende udvikling med skyderierne, og derfor lægger vi massivt pres på de forskellige miljøer og bandegrupperinger, som, vi har en formodning om, er involveret,« siger politiinspektør Michael Ask, som er chef for NEC, til Berlingske.

Så sent som mandag og tirsdag faldt der skud i henholdsvis Skovlunde og Høje Gladsaxe. Samtidig efterforsker Københavns Vestegns Politi fortsat drabet på en 19-årig mand i Høje Gladsaxe 11. januar samt en række andre forbrydelser i bandemiljøet den seneste tid.

Den dræbte 19-årige havde relation til den såkaldte Værebrobande, Værebros Hårde Kerne (VHK), og attentatet menes at have sat en kædereaktion i gang i det brogede kludetæppe af bandegrupperinger, som bekriger hinanden. I ugen efter drabet var der således skyderier i både Kokkedal og Værløse.

Michael Ask ønsker ikke at udtale sig om konkrete bandegrupperinger, men siger:

»Det er ingen hemmelighed, at der i øjeblikket foregår en konflikt mellem væbnede grupperinger i hovedstaden, og det er vores formodning, at det også er det, vi ser i denne uge.«

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi ønsker ikke at udtale sig nærmere om motivet bag ugens to skyderier. Alvoren er dog ikke til at tage fejl af:

»Det er helt uhørt, at der på den måde bliver skudt i vores gader. Vi tager det yderst alvorligt og sætter hårdt ind på at få opklaret disse grove forbrydelser,« siger han ifølge Berlingske i en pressemeddelelse.

Episoderne efterforskes fortsat intensivt, og politiet er interesserede i henvendelser fra borgere, som kan have oplysninger i sagerne.

Tirsdag omkring klokken 15.30 blev der skudt mod en yngre mand i nærheden af det lille center i Høje Gladsaxe. Ifølge politiets oplysninger blev der formentlig skudt med en eller to pistoler fra en sølvgrå personbil, som efterfølgende stak af fra stedet. Ingen personer blev såret, men skuddene ramte en bygning med en kiosk og et pizzeria.

Mandag var det Skovlunde, der lagde asfalt til et drabsforsøg. En 19-årig mand blev såret i benet og strejfet på overkroppen, da en maskeret gerningsmand trak et »større våben« og skød flere gange mod ham på en gangsti mellem Skovlundecentret og Blokhaven. Skudofferet blev behandlet på hospitalet og er uden for livsfare.

Lidt før klokken 20 samme aften fandt politiet en grafitgrå Skoda Octavia 1,6 personbil i brand på en p-plads ved Tvedvangen og Rørløkken i Herlev.

Bilen, en femdørsmodel fra 2004, har registreringsnummer VU 58 761. Den er stjålet 22. januar på Ringstedvej i Roskilde.

Københavns Vestegns Politi søger vidner, der har set bilen eller gerningsmændene.

Også i forbindelse med skudepisoden fra Høje Gladsaxe søger politiet vidner, som har observeret noget før, under eller efter, at skuddene faldt. Politiet er særligt interesserede i at høre fra borgere, som har set den sølvgrå BMW efter 20. januar.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon: 43 86 14 48.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu