ANNONCE

Politiet leder efter ofre

14. oktober 2020 18:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Onsdag lykkedes det at anholde en mand mistænkt for at snyde ældre.

Politiet leder efter ofre
En ældre mand er blevet franarret mere end en million. Nu søger politiet yderligere ofre. Arkivfoto: Scanpix

Gennem seks måneder er en ældre mand fra Virum blevet franarret mere end en million kroner af en person, der udgav sig for at være politibetjent. Vedkommende havde lokket den ældre mands NemID-oplysninger ud af ham og misbrugt dem til at berige sig selv.

Et velkendt trick, som flere politikredse indenfor den seneste tid har advaret mod. Nu har Nordsjællands Politi efter kort og intens efterforskning skredet til anholdelse i den ene konkrete sag. Onsdag klokken 11.55 blev en 18-årig mand fra den københavnske vestegn anholdt og sigtet.

Politiet skriver i en pressemeddelelse om sagen, at den 18-årige blev anholdt hos den pågældende ældre mand. Ordensmagten indfandt sig på adressen i Virum og traf forurettede sammen med den 18-årige, der nu formodes at være gerningsmand, siger politikommissær i Nordsjællands Politi Henrik Sejer.

– Jeg er meget tilfreds med, at vores efterforskning har været så effektiv, og at det på kort tid er lykkedes os at foretage anholdelse i sagen, så vi kan få stoppet den formodede gerningsmand i at udføre den her form for bedrageri, som jeg vil betegne som værende af grov karakter, siger politikommisæren.

Flere ofre

Politiet er nu i gang med et større opsporingsarbejde, fordi det formodes, at der er andre ofre. Eller i hvert fald personer, som gerningsmanden har udsat for forsøg på tilsvarende svindel. Henrik Sejer siger, at “vi har en formodning om, at flere tilfælde af bedrageri enten allerede har eller kunne have fundet sted, hvis ikke vi havde fundet frem til den nu anholdte“.

– Grundet de seneste døgns anmeldelser samt det faktum, at den formodede gerningsmand tidligere er dømt for lignende forhold, har vi en antagelse om, at der kan være flere forurettede med tilsvarende oplevelser, som vi endnu ikke har hørt fra, siger Sejer.

For at kunne byge den stærkest mulige sag mod den mistænkte, vil politiet gerne høre fra borgere, som er blevet udsat for noget lignende – eller pårørende, der har mistanke om, at der er begået en lignende form for svindel.

En efterfølgende afhøring af den forurettede samt beviser fundet på adressen har vist, at den formodede gerningsmand gennem det seneste halve år ugentligt har indfundet sig hos den forurettede under foregivelse af at efterforske en sag om økonomisk kriminalitet i kraft af sit virke som politibetjent. Den forurettede har derfor givet den formodede gerningsmand adgang til sine oplysninger og computer, og den foreløbige efterforskning har vist, at det derved er lykkedes den formodede gerningsmand at overføre midler for mere end en million kroner fra den forurettedes konto i løbet af den tid, bedrageriet har stået på.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu