ANNONCE

Politiet må fortsætte med sneglepost

3. februar 2012 15:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiet må fortsætte med sneglepost
Billede mangler

Sagsbehandlingen mellem landets politikredse må vente med at træde ind i den elektroniske tidsalder.
Efter at it-projektet Polsag i dag blev skrottet efter fem års arbejde, må politiet fortsætte med at bruge det gamle it-system Polsas.
Det gamle system giver ikke politiets ansatte mulighed for at arbejde elektronisk med dokumenter. Og derfor må politikredsene sende sager til hinanden med gammeldags brevpost.
“Med vores nuværende system kan man ikke sende sagerne elektronisk. Så hvis man har en rapport, der skal sendes til en anden politikreds, for eksempel en afhøring, så må det foregå på papirform,” fortæller medlem af Politiforbundets hovedbestyrelse Niels Hedeager til Newspaq.
Brevforsendelserne foregår enten med politiets interne postlevering eller Post Danmark. Og sådan vil det forblive, indtil en ny it-leverandør starter forfra med et nyt system.
Kerneproblemet med Polsag, som it-virksomheden CSC har udviklet, er ifølge Niels Hedeager, at det er baseret på et system, som ikke kan håndtere politiets komplekse dokumenter.
“Det var politisk besluttet at bruge et eksisterende system, som skulle rettes ind efter politiets forhold. Det havde nok været mere fornuftigt, hvis man havde spurgt til politiets behov og lavet et system, der passer til det. Det håber jeg, man vil gøre nu,” siger han til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu