Politiet mangler gennembrud i Hedegaard-sagen

21. februar 2013 15:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet mangler gennembrud i Hedegaard-sagen
Billede mangler

Intet nyt. Intet gennembrud.

 

17 dage efter at en ukendt gerningsmand forsøgte at dræbe debattøren og islamkritikeren Lars Hedegaard på klos hold, er sagen fortsat en gåde for politiet. Det skriver Berlingske.

Gerningsmanden er stadig på fri fod, og København Politi mangler et gennembrud i den ellers omfattende efterforskning i drabsforsøget fra Frederiksberg.

Når der er noget nyt at fortælle, vil politiet fortælle det, lyder meldingen fra ordensmagten.

Heller ikke Politiets Efterretningstjeneste, PET, kan på nuværende tidspunkt bidrage med mere om sagen, oplyser tjenesten over for Berlingske.

Lars Hedegaard blev efter drabsforsøget placeret i et såkaldt »safe house« af netop PET, og der har siden været spekuleret i, om den kontroversielle debattør fremover skal have beskyttelse og livvagter, som man kender det fra eksempelvis muhammedtegneren Kurt Westergaard.

Regeringen har meldt sig klar til at finde det tocifrede millionbeløb, som kan være nødvendigt for at sikre Lars Hedegaard. Det er i givet faldt PETs afgørelse, men tjenesten udtaler sig ikke om, hvordan de beskytter enkeltpersoner, og har derfor ikke noget at tilføje i forhold til sikringen af Lars Hedegaard i øjeblikket.

6. februar – dagen efter det mislykkede drabsforsøg – udsendte PET en pressemeddelelse, hvori det fremgik, at efterretningstjenesten samarbejder tæt med Københavns politi om efterforskningen af sagen og om Lars Hedegaards sikkerhed.

Hvad det tætte samarbejde nærmere gå ud på og har ført til i efterforskningen, ønsker PET ikke at oplyse om over for Berlingske.

Lars Hedegaard har selv forklaret til DR, at han forbereder sig på et liv under beskyttelse:

»Jeg kender udmærket Kurt Westergaard, jeg kender Pia Kjærsgaard, Naser Khader, Lars Vilks. Geert Wilders kender jeg jo også. Jeg tror, jeg stort set kender alle dem, der lever under politibeskyttelse. Hvad skal jeg mene? Det er jo så betingelserne i dag. Jeg kan jo hverken gøre fra eller til, og så må man jo indstille sig på det, der nu er nødvendigt,« sagde Lars Hedegaard i forrige uge.

Torsdag klokken 17 er Lars Hedegaard tilbage i offentligheden for første gang siden drabsforsøget. Han deltager i et debatarrangement på Christiansborg arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, hvor han er formand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu