ANNONCE

Politiet med vigtig meddelelse efter dødsulykke

3. maj 2019 22:18 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Københavns Vestegns Politi opfordrer til tjek efter en dødsulykke med et gyngestativ i Brønshøj.

En 31-årig kvinde omkom lørdag aften for øjnene af sine små nevøer, da et gyngestativ kollapsede og væltede ned over hende på en legeplads i Brønshøj.

Efter ulykken har Københavns Vestegns Politis undersøgelser vist, at gyngestativet sandsynligvis ikke har været korrekt forankret i jorden.

Ulykken skete på Baltorpvej i Ballerup i et boligkompleks ejet af boligselskabet Baldersbo.

Efter hændelse besluttede boligselskabet Baldersbo at afspærre alle sine gyngestativer.

Gyngerne i området i Ballerup vil være afspærret, indtil de er blevet inspiceret af et eksternt firma.

Boligselskabets lokale afdelingskontor havde kort før ulykken modtaget en henvendelse fra en borger, der var bekymret for gyngestativet.

Det har direktør ved Baldersbo Søren B. Christiansen tidligere oplyst til Ritzau.

Henvendelsen lød på, at stativet bevægede sig meget. Ifølge direktøren ved Baldersbo tog boligselskabet fat i producenten af gyngestativet, Ludus.

– Producenten sagde, at der ingen risiko var. De skulle have været ude i denne uge, men de sagde, at vi skulle tage det roligt, da det er konstrueret til, at det ikke kan væltes, forklarede Søren B. Christiansen mandag.

Han hørte først om henvendelsen, da ulykken var indtruffet.

Tjek alle gynger

Fredag har Københavns Vestegns Politi modtaget et notat om ulykken fra Teknologisk Institut. Det skriver de i en pressemeddelelse.

I notatet skriver instituttet, at gyngestativets fire ben rigtigt nok ikke var tilstrækkeligt forankret.

Derfor lyder opfordringen, at forankringen skal undersøges og vurderes på tilsvarende legeredskaber i hele landet:

”På baggrund af den konkrete sag opfordres der til at undersøge og vurdere forankringen på tilsvarende legeredskaber.  Nye legepladser skal have byggetilladelse fra kommunen jvf Bygningsreglementet for 2018, BR18. Her er relevante standarder nævnt i vejledningen. Teknologisk Institut opfordrer ejerne til at få kigget deres legeplads efter en ekstra gang, så risikoen for lignende ulykker formindskes,” lyder det i Teknologisk Instituts notat.

Politiet vil derfor tage kontakt til landets kommuner og boligselskaber for at få dem til at foretage et tjek.

Politiinspektør Mogens Laudridsen fra Københavns Vestegns Politi bakker op om opfordringen:

”Vi kan kun støtte Teknologisk Instituts opfordring om, at alle legepladsejere tjekker forankringen af deres gyngestativer og andre bevægelige legeredskaber. Relativt tidligt i efterforskningen meldte vi ud, at der var indikation på manglende forankring, og det er nu slået fast,” siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Københavns Vestegn Politi efterforsker fortsat, om der er grundlag for at pålægge et strafferetsligt ansvar i forbindelse med ulykken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu