ANNONCE

Politiet kimet ned

8. august 2020 07:47 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Landets politikredse er blevet kimet ned af borgere, som føler sig forstyrret af høj musik i nattevarmen.

Landets politikredse har siden fredag aften haft ekstraordinært travlt med at reagere på anmeldelser fra folk, der føler sig generet af for høj musik fra nabolaget.

I stort set samtlige kredse har patruljer været sendt ud til adresser for at bede folk om at dæmpe musikken.

Sådan lyder meldingerne i en rundringning til politiets vagtchefer tidligt lørdag morgen.

– Vi har fået over 100 anmeldelser fra klokken 18 og frem til nu med tidsrummet 22 til 02 som spidsbelastning, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi lidt efter klokken 6 lørdag morgen.

– Jeg tror ikke, at vi har haft så mange før på en enkelt vagt. I et enkelt tilfælde, ved Dronnings Louises Bro på Nørrebro, blev et musikanlæg konfiskeret. Desuden er 16 personer sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og 17 har fået påbud om at skrue ned, oplyser han.

I Nordsjælland modtog politiet 25 anmeldelser om musik til ulempe.

– Stor set alle har skruet ned, når en af vores patruljer har været forbi. Der var et sted i Charlottenlund, som en patrulje måtte forbi to gange, før budskabet blev opfattet, men vi har ikke udskrevet bøder eller beslaglagt musikanlæg, siger vagtchef Christian Kobbernagel.

Problem i hele landet

Hos Midt- og Vestsjællands Politi kan hans kollega Henrik Møller Nielsen fortælle om et beslaglagt anlæg i Lejre Kommune og samlet over ti anmeldelser.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi har endnu ikke gjort status op for nattens klager over for høj musik, mens Københavns Vestegns Politi har haft 23 af den slags anmeldelser.

– Der er ikke delt bøder ud eller konfiskeret anlæg, oplyser vagtchef Lars Guldborg.

I Jylland har telefonerne også kimet på politistationerne.

– Der har været mange anmeldelser, især i private haver. Nogle har syntes, at de skulle holde en “Skanderborg light”, fordi festivalen skulle have fundet sted i disse dage, siger vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands Politi.

– Vi har haft cirka 34 anmeldelser siden klokken 18 i går aftes. I cirka en tredjedel af tilfældene har vi måttet bede folk om at skrue ned. Men generelt har folk været gode til at lytte til os.

Nogenlunde samme antal har Midt- og Vestjyllands Politi haft travlt med.

– Der har absolut være mange anmeldelser. Mellem 30 og 40. Især omkring midnat og timerne før og efter. Det har både været fester hjemme i haven og i parken, siger vagtchef Simon Selkjær.

I Nordjylland har der “minimum” været 32 anmeldelser, og politiet har været nødt til at rykke ud til de fleste, siger vagtchef Jesper Sørensen.

Østjyllands Politi har haft “en del” anmeldelser og i et tilfælde haft bødeblokken frem for brud på ordensbekendtgørelsen.

Tag kontakt

Newsbreak.dk har tidligere skrevet om, hvad du kan gøre, hvis du oplever meget støj fra naboen, og det er her vigtigt at understrege, at du i udgangspunktet ikke bør ringe til politiet som det første.

Ifølge Borger.dk er det første skridt, at man selv tager kontakt til sin nabo og gør vedkommende opmærksom på, at larmen er generende.

Hvis det ikke hjælper at kontakte naboen direkte, er der en række andre ting, man kan gøre. Du kan eksempelvis ringe til politiet, hvis naboen har gang i en vild fest, og du ikke har mulighed for at få vedkommende til at forstå, hvor højt det lyder, på andre måder end ved at ringe 114.

I galleriet ovenfor kan du se flere gode råd til, hvordan du håndtere støj fra naboen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu