Politiet øger indsatsen mod stigende knivvold

8. marts 2013 18:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet øger indsatsen mod stigende knivvold
Billede mangler

I 2010 havde Københavns Politi 55 sager om vold med kniv, i 2011 var tallet steget til 78 sager, og i 2012 havnede 106 sager på politiets bord.

 

Københavns Politi har derfor foretaget en undersøgelse af stigningen af de alvorlige voldsforbrydelser, hvor der er anvendt kniv, men konklusionen er ifølge politiet »broget«.

Undersøgelsen giver ganske enkelt ikke et entydigt billede af hverken gerningsmænd eller årsagen til knivvolden. Derfor vil politiets indsats fortsætte med at være »bred, operativ og forebyggende« i et tæt samarbejde med Københavns Kommune, lyder det.

»Vi ser med meget stor alvor på problemet med knive i det offentlige rum og i nattelivet. Det er helt uacceptabelt, at man går rundt med den slags våben, og knive hører slet ikke hjemme i nattelivet,« siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi.

Overborgmester Frank Jensen (S) supplerer:

»Det bekymrer mig rigtig meget, at flere unge går med kniv, og at vi ser flere overfald med kniv i byen. Det er en forråelse, der sker i nogle mindre miljøer, og den skal vi have stoppet. De unge risikerer ikke bare at ødelægge andres liv, de risikerer også at ødelægge deres eget,« siger overborgmesteren.

Politiets undersøgelse viser, at der både har været en stigning i anmeldelser om knivvold i det private rum og i det offentlige rum, og volden fordeler sig nogenlunde jævnt over hele året, men især i aften- og nattetimerne og ofte i weekenden.

Gerningsmændene er primært unge mænd i alderen 16-24 år, og cirka 70 procent af de sigtede er danske statsborgere. En ikke ubetydelig del af de registrerede tilfælde kan henføres til bandemiljøet, men det er svært at udpege en bestemt gruppe ud fra undersøgelsen, lyder det fra politiet.

»Der tegner sig et broget billede af ’hvem, hvor, hvornår og hvorfor’. Det betyder, at vi er nødt til at sætte bredt ind over for problemet,« siger Thorkild Fogde.

Politi og myndigheder vil således øge indsatsen yderligere med flere forskellige tiltag for at imødegå den bredspektrede problematik.

»Det gør vi blandt andet ved at prioritere den tryghedsskabende politiindsats i nattelivet og i de udsatte områder i byen. Vi går målrettet efter både bandemedlemmer og ulovlige våben, og medbringer man en kniv i nattelivet kan man se frem til en fængselsstraf,« tilføjer politidirektøren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu